SKANDAL olimpiyat stratejisi

Büyük olmak için sadece coğrafi büyüklük ve nüfus yetmez. Tercih edilir olmanız için önce "bir hikâyeniz" ve buna bağlı "inanç, gelenek, hepsinden önemlisi strateji ve de planlarınız" olmalı. 2023 lider ülke Türkiye iddiasındaysanız, İstanbul Olimpiyatları'nda kararlıysanız, sizden 25 yıl önce yapılan plan ve stratejilerden sapmadan, zamana bağlı ufak tefek düzenlemeler ile hedefi yakalayacaksınız. Büyük devlet, hızlı ve sürekli sistemden beklenen budur.

Ya bizde! Allah muhafaza. Şimdi bir cümle yazacağım yine bana kızacak. Kim? Kim olacak benim herkesten eski tanıdığım ve muhatabım o "tek adam." Öyle bir suizan yaratılmış ki... İl müdürüydüm. "Protokol Tribünü'nde yer vermedi" yalanına inanıp bir spor cahilini sporun başına musallat edip bizi görevden etti. Milletvekili olduk, 6 ay sonra seçimi yeniletip ben dahil 40 arkadaşımızı Meclis'ten etti.

Fakat ne yaparsa yapsın benim amacım husumet değil. Doğruları söyleyip spora hizmet etmek arzusundayım. O nedenle ifade etmeliyim ki; gücü hep bizde denemenin, bize kızıp pire için yorgan yakmanın Türk sporuna da çoluk çocuğumuza da zarar vereceğini bilmesini arzu eder, İstanbul Olimpiyatları'na dönmek isterim.

***

Yıllar 1997-1998... Olimpiyat Stadı'nı bir Türk-Fransız konsorsiyumuna 100 milyon dolara ihale etmedik mi? Yapılma kararına birlikte imza koyan 6-7 kişiden biri değil miyiz? Son pazarlıkları da heyetimiz içinden zamanın belediye başkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan basın önünde yapmadı mı? Temel atma törenine bizatihi merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in iştirakiyle katılmadık mı? Atatürk Olimpiyat Stadı yol ve bağlantıları, olimpiyat köyü, kapalı salonlar 25 yıl önce planlanarak proje başlatılmadı mı? Burası bir stat olmayıp, olimpiyatların başlaması için meşalenin yakılacağı, resmi geçidin yapılacağı bir alan değil miydi? Dolayısı ile biz de aday ülkeler arasında, "Bizim her şeyimiz hazır" diye maket göstermek yerine, adaylık iddiamızda bir adım önde olmayacak mıydık?

Bu süreçte ne değişti de Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki milyon dolar maliyetli atletizm pisti sökülüp atıldı? Bu zarar bir yana, 25 yıllık plan niye bozuldu? Ben söyleyeyim; 2003'ten sonra Türk Spor Teşkilatı'nın vizyonu bozuldu. İlaveten devlet geleneğindeki adetler hiçe sayıldı. Buna bağlı hani derler ya; "Bebekle et yendi, ağız burun kan oldu."

Sonuç olarak Türk sporuna ve 25 yıllık emeğe yazık olup, İstanbul Olimpiyatları hayal oldu. Şimdi ne yapmalı?

1 - Önce atletizm pistini söktürenler bunun bedelini ödemeli.

2- 2032'ye kadar İstabul'da olimpiyat yok. İddiamız sürecekse bu sürede koşturmak yerine olumpiyatklarda yarışacak bize ait tamamen yerli ve milli "Yıldız Sporcu Projesi" acilen başlatılmalı.

Dip Not:İstem halinde projede yardımcı oluruz...  

Yazarın Diğer Yazıları