Skoru yıldızlar tayin eder...

Süper Lig'in 5'inci haftasındayız.

Geçen sezonun ikincisi Trabzonspor, 2020-21 sezonunda geride kalan ilk 4 hafta da 5 gol atıp, 5 gol yiyerek 5 puan toplamış. Bunları 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlikle elde etmiş. 21 takımlı sıralamada 12'inci sırada yer alıyor.

Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir ise 4 haftada tek gol atamadan 6 gol yiyerek 1 puan ile ligin dibine yani 21'inci sıraya demirlemiş.

5'inci haftada geçen sezonun şampiyonu ile ikincisi Trabzon'da karşı karşıya gelecekler.

Kağıt üzerinden bakarak maçın sonucu ile bir tahminde bulunulacak ise şöyle olur:

Birinin 5 puanı var, diğerinin 1. Biri 5 gol atmayı becermiş, diğerinin henüz siftahı bile yok. Bu rakamlara Trabzonspor-Başakşehir maçında 3 puanı Trabzonspor'un hanesine yazmak kolay.

Ama hani denir ya; "Evdeki hesap, çarşıya uymaz" diye! İşte bana göre bu maç böyle bir pozisyonda oynanacak.

Geçen sezonun ekip oyununu en iyi beceren takımı golü henüz tatmamış olsa da kadrosuna göz atıldığında, hafta içinde sözleşmesini uzatarak kafasındaki soru işaretleri çözülen Edin Visca bu maça farklı başlayacaktır.

Mahmut, İrfan Can, Dem Ba, Crivelli, Skirtel, Berkay, Deniz Türüç, Guuliana, kaleci Mert ve onlardan kısa bir gömlek geride olan birinci sınıf yedekleri ile Başakşehir'i ilk 4 haftadaki performans üzerinden değerlendirip, "Bu haftayı da boş geçirirler" demek öyle çok kolay olmasa gerek.

Kaldı ki, bu tablo, ya da görüntü içindeki takımlar için böylesi çok maç kırılma noktası da oluşturmuştur. Yani, Başakşehir'in, Trabzonspor'a Akyazı Medical Park'ta bir azizlik yapmasını sürpriz olarak görmemek gerekir.

Siz buna bir de oyun sistemi henüz belirlenmemiş, mevkiler arasındaki uyumu sağlanmamış Trabzonspor'u da eklediğiniz zaman sanırım sürprize daha hazırlıklı olmak en doğrusudur.

Ancak, kalesindeki Uğurcan, büyük umutlarla defansa direk olacak diye alınan Vito Hugo, Sosa'yı aratmayacak denilen Baker, geçmişine dönmesi beklenen Abdulkadir Ömür, top cambazı Nweakeme, hırslı ve çalışkan Ekuban, golleri sıralamaları için kadroya dahil edilen Afobe ve Semedo gibi birinci sınıf futbolcularla Trabzonspor'un da maçı lehine çevirmesi de sürpriz sayılmamalıdır.

Görünen o ki Cumartesi günü karşı karşıya gelecek geçen sezonun ilk ikilisinde maçın kaderini "yıldız" statüsünde kaydı bulunan çok sayıda isim tayin edecektir.

Ezcümle, takım oyunundan çok hangi takımın futbolcuları yıldız olmanın gereklerini yerine fazlası ile getirirse 3 puanı kazanacaktır. Hiçbirinin kazanmadığı sonucun, yani beraberlikle bitecek bir maç olabileceğini de sanmıyorum. Çünkü bu kadar yıldız, bu denli bir ayıba imza atmazlar diye düşünüyorum!

Yazarın Diğer Yazıları