Sneijder futbolu bıraktı

Sneijder futbolu bıraktı
Bir dönem Galatasaray forması da giyen Hollanda'nın efsane isimlerinden Wesley Sneijder, futbolu kariyerini sonlandırdı.

Katar'ın El-Gharafa takımıyla arasındaki 1,5 yıllık sözleşme bu yaz biten Sneijder, doğduğu kent Utrecht'in Hollanda Birinci Ligi'nde (Eredivisie) mücadele eden futbol kulübü ile iş anlaşması imzaladı.

"ARTIK FUTBOLU BIRAKTIM"

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Utrecht'in maçlarını oynadığı Galgenwaard Stadı'ndan loca satın alan Sneijder, "Bu şehri çok seviyorum. Artık futbolu bıraktım ve tecrübelerimi paylaşacağım güzel bir yerde olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

KUPALARLA DOLU KARİYER

35 yaşında futbol hayatını noktalayan Wesley Sneijder, kariyerinde Ajax, Real Madrid, Inter, Galatasaray, Nice ve Al Gharafa formaları giydi.

Kariyerinde 573 maça çıkan Wesley Sneijder, 152 gol atıp, 142 asist yaptı.

Hollandalı futbolcunun kariyerinde 1 Şampiyonlar Ligi, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 1 İspanya Ligi, 1 İspanya Süper Kupası, 1 İtalya Ligi, 2 İspanya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 2 Hollanda Ligi, 2 Hollanda Kupası, 1 Hollanda Süper Kupası, 2 Türkiye Süper Ligi, 3 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası zaferi bulunuyordu. Sneijder, Avrupa'da kazandığı 21 kupanın ardından Ocak 2018'de Katar'ın Al-Gharafa takımına transfer olmuştu.

Sneijder, 134 maçla Hollanda Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu unvanını da taşıyor.

GALATASARAY'IN UNUTULMAZLARI ARASINDA

Galatasaray taraftarlarının transferinde nöbet tuttuğu yıldız, 2012-2013 sezonun devre arasında İtalyan devi İnter'den  sarı-kırmızılı takıma 7.5 milyon Euro bedelle transfer oldu.

Hollandalı futbolcu, Galatasaray'da da 175 müsabakaya çıktı ve 45 gol, 44 asistlik performans sergiledi.

JUVENTUS'U YIKAN GOL

2 günde tamamlanan Galatasaray-Juventus maçında Wesley Sneijder, sarı-kırmızılıların Avrupa'da aldığı dev galibiyeti getiren golü kaydetmişti. 85. dakikada sahneye çıkan Sneijder’in attığı gol ile Galtasaray maçtan 1-0 galip ayrılmıştı.

Sarı kırmızılılar bu skorla Real Madrid'in ardından 7 puanla Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmayı başardı. Juventus ise üçüncü sıraya düşerek, Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

SNEİJDER 2 - FENERBAHÇE 1

2014-2015 sezonunun ilk derbisini Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, kendi evinde Sneijder'in devleştiği maçla galibiyeti elde etti.

Maça damga vuran Hollandalı yıldız 87 ve 90+1'de iki nefis golle Fenerbahçe karşısındaki tarihi zaferin mimarı oldu.

İlgili Haberler