Soda şişeleri neden yeşil renklidir?

Soda şişeleri neden yeşil renklidir?
Soda şişelerinin neden yeşil renkte olduğunu hiç merak ettiğiniz oldu mu? Maden suyu şişelerinde üreticiler tarafından neden yeşil rengin tercih edildiği merak konusu olmuştur.

Soda şişeleri neden yeşil renklidir?

64 yıl kadar öncesinde Ankara’da kurulan Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, soda şişelerinin neden yeşil renkte olduğuna açıklık getirdi. 1957 senesinde Cemil Ercan tarafından Ankara’da kurulan Beypazarı Maden Suyu, oğlu Niyazi Ercan’ın dümene geçmesiyle adeta bir dünya markası haline geldi.

Soda şişeleri neden yeşil renktedir?

Maden suyu şişeleri renkli olmak durumundadır. Çünkü maden suyu içerisinde yer alan mineraller güneş ışınlarına maruz kalınca zarar görmektedirler. Bu sayede şişe içerisinde bulunan minerallerin güneş ışığına maruz kalma oranları minimum seviyede tutularak şişe içeriğinin zarar görmesi engellenmiş olur. Bir diğer nedenlerinden birisi ise maliyetin düşük olmasıdır.

Maden suyu şişelerinin yeşil renkte olmasının aslında basit cevabı vardır.
Güneş''in yakından çekilen fotoğraflarında kırmızımsı bir renk olduğunu hepimiz görmekteyiz. Kırmızının karşıt rengi ise yeşildir. Yani yeşil, kırmızıyı bir bakıma nötrlemektedir. Böylece güneş ışınları maden suyuna minimum oranda zarar vermektedir.