İşte soğuk duşun inanılmaz faydaları

İşte soğuk duşun inanılmaz faydaları
Soğuk duş almayı pek çoğumuz sevmez hatat nefret eder. Özellikle de soğuk havalarda soğuk duş almanın yanından bile geçilmez. Ancak özellikle yaz aylarında soğuk duş almanın müthiş faydaları var. İşte o faydalar…

ZAYIFLATIYOR
Vücudumuz soğuğa maruz kaldığında ısınmak için daha fazla enerji üretmesi gerekiyor. Bu sayede ısınmaya çalışırken daha çok yağ yakıyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor.

DEPRESYONU AZALTIYOR
Virginia Common Wealth Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre soğuk su beynin mavi noktalarını uyarıyor. O oktalar beynin noradrenalin üretim bölgesi. O bölge ise depresyonu önlemede kullanılan bir hormon…

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kanıtlayan onlarca araştırma bulunuyor. Soğuk su, titremeye neden oluyor bu nedenle metabolik hızı arttırıyor bağışıklık sistemini aktive ediyor.

KAN DOLAŞIMINI İYİLEŞTİRİYOR
Beden soğuk suyla temas ettiğinde kan damarları daralır. Bu daralma kanın akış hızını artırır. dolaşımının iyi olması yüksek tansiyonu önlüyor kan damarlarını güçlendiriyor.

LENF SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Soğuk duş bütün vücuttaki kasların kasılmasını sağladığı için lenf sistemi de daha iyi çalışıyor. Böylece atık maddeler vücuttan daha hızlı atılıyor.

SICAKLIĞI DÜZENLİYOR
Soğuk duş termojeneze denilen vücut ısısının üretilmesine yol açan stresin iyi bir formunun oluşmasını sağlıyor. Böylece vücudunuzdaki onarım sistemleri çalışmaya başlıyor.

NEFESİ DERİNLEŞTİRİYOR
Soğuk duşun etkisini nefesinizde net bir şekilde hissedebilirsiniz. Soğuk duş ciğerleri açar, daha fazla oksijen alınmasını sağlar.

CANLILIĞI ARTIRIYOR
Duşlarınızı soğuk suyla bitirmek çok faydalı. Eski samuray savaşçılarının her sabah başlarını soğuk suya soktukları biliniyor. Bu ruhsal düzeyde bir arınma ritüeliydi. Böylece ruhlarını temizlediklerine ve güne taze bir başlangıç yaptıklarına inanırlardı. Soğuk duş kesinlikle daha canlı ve enerjik yapar. Kalp atmaya başlar ve uykudan kaynaklı letarji ortadan kaybolur. Soğuk duş hormon bezlerinin aktivitesini artırarak, vücutta daha fazla hormon salgılanmasını sağlıyor…

CİLDİ VE SAÇI SAĞLIKLI TUTUYOR
Sıcak su cildi ve saçı kurutur. Soğuk su saçı daha parlak, cildi daha sağlıklı yapar. Soğuk su gözenekleri daralttığı için sivilce oluşumunu engelliyor. Böylece cilt daha temiz ve genç görünür.

PEKİ, SOĞUK DUŞ NASIL ALINMALI?
Derece derece sıcak sudan soğuk suya geçişi sağlamak en faydalısı olacaktır. Aman dikkat! Aniden soğuk suyun altına girmek ya da soğuk suya atlamak tehlikelidir

İlgili Haberler