Soğuk kahve nasıl yapılır? Sıcak havalarda serinleten kahve tarifi!

Soğuk kahve nasıl yapılır? Sıcak havalarda serinleten kahve tarifi!
Yaz aylarında en çok tüketilen içeceklerden biri de soğuk kahvelerdir. Kahve tiryakilerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan soğuk kahvenin birçok yapım türü bulunuyor. İster süt il isterseniz sadece su ile soğuk kahve yapabilirsiniz. Sıcak havalarda serinleten kahve tarifini kolayca hazırlayacaksınız.

Yaz aylarında en çok tüketilen içeceklerden biri de soğuk kahvelerdir. Kahve tiryakilerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan soğuk kahvenin birçok yapım türü bulunuyor. İster süt il isterseniz sadece su ile soğuk kahve yapabilirsiniz. Sıcak havalarda serinleten kahve tarifini kolayca hazırlayacaksınız.

Kahve bağımlılarının yaz aylarında en çok tercih ettiği lezzetlerden biri de soğuk kahvelerdir. Dalgona, Cold Brew gibi soğuk tüketilen birçok kahve çeşidi bulunuyor. Temmuz ayıyla beraber artan sıcaklarda vatandaşlar soğuk kahve tüketmek istiyor. Soğuk kahve nasıl yapılır? Çok kolay ve basit yöntemlerle yapılan soğuk kahveyi evlerinizde deneyebilirsiniz.

SOĞUK KAHVE NASIL YAPILIR?

FRAPPE TARİFİ

Blendera ihtiyaç duymadan kolay ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz bir tarif. 3 su bardağı süt, 4 tatlı kaşığı instant kahve (nescafe) ve 2 tatlı kaşığı şekeri küçük bir kavanoza koyup kapağını kapatarak 5 dakika boyunca çalkalayın. Daha sonra bardağınıza istediğiniz kadar buz ve süt koyun ve kavanozdaki köpük kıvamına gelen kahveli karışımı bardağa dökün.

ICE MOCHA TARİFİ

25 mg toz kakao, 60 mg espresso, 4-5 tane buz ve 250 ml sütü blendera koyun ve yaklaşık 20 saniye karıştırın. Kahvenizin daha tatlı olmasını istiyorsanız bardağınızın içine çikolata sosu sürebilirsiniz.

COLD BREW TARİFİ

Kahveyi french press’e koyun. Üzerine soğuk suyu ekleyin. Kahvenizi demlenmesi için 12 ila 16 saat bekletin. Ardından süzüp servis edin. Dilerseniz içine buz, süt, krema ya da aroma verici başka malzemeler ilave edebilirsiniz.

DALGONA TARİFİ

Kahve ve şekeri bir kaseye alıp üzerine suyu ekleyin. Tel bir çırpıcıyla 15 dakika kadar ara vermeden çırpın. (Dilerseniz mikser kullanabilirsiniz.) Bu sürenin sonunda kahveniz açık renkli ve krema gibi koyu kıvamlı bir hal alacak. Kahvenizi servis edeceğiniz bardaklara birkaç küp buz koyun. Sütü bardaklara bölüştürün. Üzerine kahve kremasını da ekleyip buz erimeden servis edin.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş