Sokağa çıkma yasağı başladı

Sokağa çıkma yasağı başladı
Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 39 ilde 32 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibariyle başladı. Kısıtlama 8 Mart Pazartesi günü saat 05.00'da bitecek.

Gelen son dakika haberine göre; korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı başladı. Peki Pazar günü sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak? Hangi iller sokağa çıkma yasağından muaf olacak?

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, kontrollü normalleşme ve yerinde karar dönemiyle birlikte yeniden düzenlendi.

32 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise sokağa çıkma yasağı bugün akşam 21.00’den pazar gününün tamamını kapsayarak pazartesi günü sabah 05.00''te sona erecek.

SOKAK KISITLAMASI UYGULANACAK İLLER

İllerde belirlenen risk gruplarına göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İşte o iller:

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Kocaeli, Kırıkkale, Yalova

ÇOK YÜKSEK İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya ,Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Adıyaman, Osmaniye

MARKET VE BAKKALLAR AÇIK OLACAK MI?

İçişleri Bakanlığı kısıtlama öncesi bir hatırlatma yayınlayarak detayları açıkladı. Buna göre; tedbirler kapsamında hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ülke genelinde aynen devam etmektedir.