Sokağa çıkma yasağı hafta içi de olacak mı. Herkesin gözü saat 15.00’da başlayacak Kabine toplantısında

Sokağa çıkma yasağı hafta içi de olacak mı. Herkesin gözü saat 15.00’da başlayacak Kabine toplantısında
Korona virüste vaka sayısı hızla artmaya devam ederken, herkesin merakla beklediği Kabine toplantısı bugün yapılacak. Saat 15.00’da yapılacak toplantıda sokağa çıkma yasağının genişletilmesi kararının çıkması ve yeni tedbirlerin alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00’da korona virüse karşı alınacak yeni tedbirler gündemiyle toplanacak. Alınması beklenen tedbirler arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanması, özellikle vaka sayısının çok arttığı şehirlerde tam karantina uygulanması, bazı mekanların kapatılması ve seyahat yasakları gibi maddeler yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü yaptığı açıklamada salgında vaka sayısının artması durumunda daha sert önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu belirtmişti.

Kabine toplantısında ayrıca hukuk ve ekonomi alanlarında yapılması planlanan reformların da masaya yatırılması bekleniyor. Yürütülen çalışmalar hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün bilgilendirme yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklama yapacak.