Sokak düğünleri yasaklanmıştı: Çalgıcılardan saz bırakma eylemi

Sokak düğünleri yasaklanmıştı: Çalgıcılardan saz bırakma eylemi
Denizli Valisi Ali Fuat Atik başkanlığında dün olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında il ve ilçe merkezlerinde sokak düğünlerinin yasaklanmasına müzisyenler tepki gösterdi. Delikliçınar Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 müzisyen ellerinde saz, davul, zurna, darbuka, org ve klarnetleriyle eylem yapıp, karara tepki gösterdi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23'üncü maddesine göre, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında Covid-19 tedbirleri kapsamında dün olağanüstü toplandı. Toplantıda, düğünler, mevlitler ve kermeslerle ilgili kararlar alındı. Alınan kararlara göre; İçişleri Bakanlığı'nın 24.06.2020 tarihli 'Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler' konulu yazısına istinaden; 26.06.2020 tarihli ve 38 no'lu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararları ‘A’ maddesinde düğün yapılacak mekanlara ilişkin kapalı alanlarda yapılacak düğünler, açık, kır ve bahçe gibi mekanlarda yapılacak düğünler ile köy ve kırsal kesimlerdeki düğünlere belirlenmiş kurallara uymak kaydıyla izin verilirken, il merkezi veya ilçelerin kentsel yerleşim alanlarındaki sokak düğünleri yapılması yasaklandı.

denizlide-sokak-dugunleri-yasaklandi-muzisyenler-eylem-yapti-7433-dhaphoto10.jpg

MÜZİSYENLER ESTRÜMANLARIYLA EYLEM YAPTI

İl ve ilçe merkezlerinde sokak düğünlerinin yasaklanmasına müzisyenler tepki gösterdi. Delikliçınar Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 müzisyen ellerinde saz, davul, zurna, org, darbuka ve klarnetleri ile eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Denizli Müzisyenler Derneği Başkanı Volkan Uzunlar, sokak düğünlerinin yasalanmasıyla hem kendilerinin ve hem de düğün yapacak kişilerin mağdur olduğunu söyledi.