Sokaklar polislere zimmetlenecek

Sokaklar polislere zimmetlenecek
İçişleri Bakanı Efkan Ala, operasyonların tamamlanmasının ardından tekrar aynı olayların yaşanmaması için gereken önlemleri alacaklarını açıkladı..

İçişleri Bakanı Ala, "Mahallelerde yeniden polis merkezleri, önleyici güvenlik hizmetinin daha fazla sunulacağı polis merkezleri, bazı yerlerde korucular bazı yerlerde jandarmanın bulunma şeklini ve noktasını artırıyoruz" dedi.

"Bir daha tekrar etmemesini sağlayacak güvenlik hizmetlerinin gözden geçirilmesi söz konusu" ifadelerini kullanan Ala, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Bazı mahallelere yeni merkezler kurulacak. Sorun çıkmadan, kendini güvende hissedebilecekleri, örgüte karşı daha kolay ulaşabilecekleri, kendilerini daha emniyetli hissedecekleri mesafede konuşlandıracağız polis merkezlerini" dedi.

Efkan Alan, "Belli polis noktaları asayiş hizmeti sunacak, belli polis noktalarını da mahalleleri dikkate alarak serpiştireceğiz. Mahallerde bir olay çıkmadan, çıktıktan sonra da anında müdahaleyi mümkün kılacak yeni bir konsept" diye konuştu.

Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkincisi gece de hizmeti sadece devriye şeklinde değil, vatandaşın, daha görünür, hissedeceği güvenlik sağlayacak mekanizmaları oluşturuyoruz. Şimdi eskiden bekçiler vardı. Yine sokak sokak, mahalle mahalle kimin sorumlu olduğu belli olacak, görevlisi kim sorumlusu kim, böyle bir anlayışa geçiyoruz. Yani sokak sokak, mahalle mahalle güvenlik ve asayiş hizmetini sunacak olan ve oranın düzenini sağlayacak olan mekanizma ve kişiler belli olacak. Taşrada korucu. Jandarma bölgesinde jandarma. Bekçiler hâlâ var. Ve gece sorumluluğu üstlenecek olanlar 

Bekçilik sistemi gibi aslında. Gece daha görünür olacak. Vatandaşın sokağında emniyetini hissedeceği bir düzeni gözden geçiriyoruz. Ayrıca bütün bakanlıklar sosyal yarayı saracak tedbirleri alıyor. Cizre’de geri geldiklerinde devleti bulacaklar."

"TERÖRİSTLE İRTİBAT VARSA DOKUNULMAZLIK KALDIRILIR"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, dokunulmazlıklarla ilgili olarak, "HDP’ye oy veren, terörün çözülmesini isteyen milyonlarca insan var. Teröristlere yardım eden, teröristlerle irtibatı tespit edilmiş milletvekillerine ilişkin prosedür Meclis’e gelecek ve milletin hissiyatının Meclis’e yansıyacağı kanaatindeyim" dedi.

"Hiçbir milletvekili milletten sandıktan aldığı iradeyi teröristlere kol kanat gerecek politikanın aracı yapamaz" diyen Ala, "Teröristlerin gölgesinde besleneceği bir şemsiye haline getiremez o iradeyi. Millet terör çözülsün, çocukları terörist olmasın diye oy vermiştir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ala, "Hiçbir anne baba çocuğunu terörist olmasını istemez. Milletin iradesini götürüp teröriste teslim ediyorsa o zaman tabii ki millet de hesabını sorar, Meclis de hesabını sorar. Bunu yapmayanları aynı kategoriye koymamak, toptancı yaklaşmamak lazım. Biz bu anlayış içerisindeyiz. 94’teki olaylar neydi, yanlıştı. Hepsi birden topyekün kaldırıldı. Biz burada ne diyoruz. Kaç kişi. 1-2-3 neyse teröristlerle irtibatı tespit edilmiş, o işleri yapmış olanlar. Politika yapanı da aynı kefeye koyarsan tabii o zaman yanlış olur" dedi.