Kripto para cüzdanlarında hata: Milyon dolarlar çalındı | 8 bin kişi mağdur edildi

Kripto para cüzdanlarında hata: Milyon dolarlar çalındı | 8 bin kişi mağdur edildi
Popüler kripto para birimi Solana'da hack krizi yaşandı. 8 bine yakın kullanıcının kripto cüzdanlarına sızıldı. Android ve iOS farketmeksizin hesaplara sızan hackerlar milyonlarca doları sessizce çaldı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Solana blockchain’i üzerinde hizmet veren kripto para cüzdanı Slope’ta kritik güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Bu açık bilgisayar korsanlar tarafından hemen fark edildi. Solana ekibi tarafından doğrulanan ve Slope mobil cüzdan sahiplerini etkileyen hack girişiminde 4.5 ila 8 milyon dolar çalındığı aktarıldı.

Slope’a ek olarak bir diğer popüler kripto cüzdanı Phantom için de saldırılar olduğu doğrulandı. Ancak Solana ve Phantom ekibi asıl saldırıların Slope’u hedef aldığını söyledi. Hackerlar, hem Solana hem de USD Coin (USDC) gibi Solana blockchain’inde çalışan birden fazla kripto parayı çaldı.

Krito yazılımından “Bu, Solana çekirdek koduyla ilgili bir hata gibi görünmüyor, ancak (hata) ağ kullanıcıları arasında popüler olan birkaç yazılım cüzdanı tarafından kullanılan yazılımdadır” açıklaması yapıldı.

İlgili Haberler