Soma’da madenci tekmeleyen adam, bakın Geroge Floyd için ne dedi

Soma’da madenci tekmeleyen adam, bakın Geroge Floyd için ne dedi
Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından özel harekat polislerinin yanında yerde yatan bir madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel, ABD’de Gorge Floyd’un ırkçı bir polis tarafından öldürülmesini ‘Kötülüğün sıradanlığı’ olarak tanımladı

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından çıkan protestolar sırasında özel harekat polislerinin yanında bir madenci yakınını yerde tekmeleyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müşavirliğini yapan Yusuf Yerkel’den ABD’de ırkçı bir polisin George Floyd’u öldürmesiyle ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. Yerkel, Floyd’un öldürülmesini  ‘Kötülüğün sıradanlığı’ olarak niteledi.

Yerkel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

"ABD’deki protestoların bu kadar büyümesinin altında galiba Floyd’un öldürülme olgusunun etrafında aşikar hale gelen H. Arendt’ın ifadesiyle ‘kötülüğün sıradanlığı’ olgusu yatıyor. Sıradan beyaz bir polisi korkunç bir şeyi ‘her zamanki iş’ gibi yapıyor olması bardağı taşırdı."

1591419696769-yerkel.jpg

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Soma’da yere düşen madenciyi tekmeleyen Yerkel’in ABD’deki polis şiddetiyle ilgili bu eleştiriyi yapması, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Çok sayıda kişi, kendi ülkesinde emekçi tekmeleyip başka ülkelerdeki polis şiddetini eleştiren Yerkel’in “yüzsüz” olduğunu vurguladı.

Yusuf Yerkel, Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında meydana gelen ve 301 emekçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan madenci katliamının ardından ilçeye giderek özel harekatçıların yere yatırdığı bir madenciyi tekmelemişti. Yerkel, olayın ardındna iş görmezlik raporu alarak kendisinin saldırıya uğradığını savunmuştu.