Son 4 günde 60 bin sivil İdlib’den kaçtı!

Son 4 günde 60 bin sivil İdlib’den kaçtı!
Esad rejimi ve Rusya’nın İdlib’de yürüttüğü saldırılar sonrası sivillerin Türkiye sınırına kaçışı sürüyor. Bölge kaynakları son 4 günde 60 bin sivilin İdlib’den kaçtığını söyledi.

Suriye’de Esad rejimi ise Rusya’nın İdlib’de yürüttüğü saldırılar sonrası sivillerin kaçışı sürüyor. Bölgeden gelen bilgilere göre, son 4 günde İdlib’den kaçıp Türkiye sınırına dayanan sivillerin sayısı 6 bini buldu.

Reuters bölgedeki kişilerle konuştuğu haberinde araçların akışının sürekli devam ettiğini belirtirken, kurtarma ekiplerinde çalışanlar dört gün içinde en az 60 bin insanın bölgeden kaçtığını söyledi.

Rusya desteğiyle Suriye rejiminin İdlib'in 'kale kapısı' olarak bilinen Han Şeyhun kasabasına girmesi, bölgeden kaçan sivillerin sayısının da yükselmesine neden oldu.

Suriye rejimi ise İdlib'den ayrılmak isteyen siviller için bir koridor açtığını duyurdu. Yapılan açıklamada söz konusu koridorun Hama'nın kuzeyinde oluşturulduğu aktarıldı.

İdlib'in güneyinde bulunana Hama'da da Rusya destekli Suriye ordusu son zamanlarda gücünü artırdı.

Rusya, bölgede askerinin olduğunu bu zamana kadar teyit etmezken haber ajansı Interfax Salı günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un İdlib'de askeri güçlerinin olduğunu söylediğini aktardı.