Son anket sonuçlarında Trump'a büyük şok!

Son anket sonuçlarında Trump'a büyük şok!
ABD'de açıklanan son anket sonuçlara göre, Donald Trump'a olan desteğin her geçen gün eridiği ortaya çıktı.

Anket sonuçlarında Trump'a büyük şok!

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerini erteletme girişimleri deneyen Başkan Donald Trump'ın kamuoyunda gün geçtikçe desteğini yitirmesi anket verilerine yansıdı. Trump olası seçimlerde yalnızca yüzde 40 oranında oy alırken, Demokrat rakibi Joe Biden’ın oy oranı yüzde 55 seviyelerine ulaştı.

ABC’nin Ipsos Polls ile ortak yaptığı ve 31 Temmuz’da yayımlanan ankete göre, ABD halkının yüzde 66’sı Trump’ın koronavirüs konusundaki politikasını onaylamıyor. Bu konuda Trump’a destek verenlerin oranı yüzde 34’te kaldı.

Ancak Cumhuriyetçilerin yüzde 74’ü salgınla mücadele noktasında Trump’a destek verirken Demokratlarda bu oran yalnızca yüzde 7 civarında kaldı.

IRKÇI TUTUM

Trump’ın ‘Black Lives Matter’ eylemlerine dönük tutumuna siyah Amerikalıların yüzde 92’si karşı çıkarken beyaz Amerikalıların en az yüzde 55’i Trump’ı onaylamıyor.

ABD'lilerin yalnızca üçte birinden azı, federal birliklerin şehirlerde sokağa çıkmasının durumu iyileştirdiğini düşünüyor. Trump yönetiminin Rusya’yla ilişkileri de onaylanmıyor.

Demokratların yüzde 92 gibi ezici çoğunluğu Trump’ın Rusya’la ilişkilerini doğru bulmadığını belirtirken bu oran bağımsızlarda yüzde 66 civarında seyrediyor. Fakat Cumhuriyetçilerin yüzde 80’i bu konuda Trump’ı destekliyor.