Son anketlerde Meral Akşener ezdi geçti. Erdoğan'nın neden sinirli olduğu ortaya çıktı

Son anketlerde Meral Akşener ezdi geçti. Erdoğan'nın neden sinirli olduğu ortaya çıktı
Avrasya Araştırma Şirketi sahibi Kemal Özkiraz, son yaptığı anketin sonuçlarını canlı yayında açıkladı. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İYİ Parti lideri Akşener’in ikinci tura kaldığı seçimde Akşener’in 6 puan önde olduğu görüldü.

Kemal Özkiraz, Avrasya Araştırma Şirketi’nin gerçekleştirdiği son seçim anketini açıkladı.

Ankette olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kalması halinde; Akşener’in oyların yüzde 53.2’sini aldığı, Erdoğan’ın ise yüzde 46.8’de kaldığı görüldü.

Özkiraz’ın açıkladığı ankete göre, Akşener yarışı Erdoğan’ın yaklaşık 6 puan önünde bitiriyor.

VATANDAŞ “MÜLTECİLER SINIR DIŞI EDİLSİN” DİYOR

Ankete göre toplumdaki mülteci karşıtlığı daha da arttı. Ankete katılanların yüzde 81’i “Bu kişilerin ülkeye girişi engellenmeli, ülkede bulunanlar çok acil şekilde sınır dışı edilmelidir” dedi. “Mültecilerin ülkeye girişi engellenmeli” diyenlerin oranı bir önceki aya göre 4 puan arttı.

“Bu insani bir sorundur. Hükümet mültecileri kabul ederek doğru olanı yapmaktadır” diyenler yüzde 12’de kaldı. Ankete katılanların yüzde 89’u hükümetin mülteci politikasına karşı çıktığını söyledi. Katılımcıların yüzde 85.1’i “Mültecilerin gitmesini sağlayacaksa, Türkiye, Suriye Devlet Başkanı Esad’la görüşmelidir” dedi.

İlgili Haberler