Herkes merakla EYT haberi bekliyordu! Kabine toplantısından Afganistan'a yardım çıktı

Herkes merakla EYT haberi bekliyordu! Kabine toplantısından Afganistan'a yardım çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların katılımıyla gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi''nde gerçekleştirildi. Kritik toplantı saatler 16.35''i gösterirken başladı. Toplantıda salgınla mücadele, ekonomik gelişmeler, yurtiçi ve yurtdışındaki önemli gelişmeler ele alındı.

Bakanlar, kendi alanlarındaki konular ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantının ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan''ın cümlelerinin satır başları şu şekilde:

"Önümüzdeki yıl bu zamanlar bambaşka bir Türkiye fotoğrafı ile milletimizin karşısına çıkacağız.

Yaşayan İnsan Hazineleri ödüllerimiz Anadolu''nun bereketli kültür mirasının dünyaya tanıtılması bakımından önemli envanter çalışmasıdır. 2021 yılı için belirlenen 21 sanatçımız ile mehteran birliğimize hak teslimi olarak gördüğümüz ödülleri takdim ettik.

Cuma günü ülkemizin ilk istihbarat gemizi Ufuk''un hizmete girmesi vesilesiyle bu alandaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk.

Türkiye BM''ye bağlı UNESCO tarafından hazırlanan Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi''ne en çok eser kaydettiren ülkedir. Savunma Sanayii İcra Toplantısı''nda öncelik vereceğimiz huşuları belirledik, karara bağladık.

Balkanlardan önemli bir misafirimizi Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic''i ağırladık. Kapsamlı fikir alışverişinde bulunduk, aramızdaki ilişkileri değerlendirdik.

MUHTAR BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİ

Ara verdiğimiz muhtar buluşmaları toplantımız bugün çok coşkulu geçti.

Türkiye''yi hedeflerine ulaştırmak, yeni projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

ARNAVUTLUK ZİYARETİ

Başbakan Edi Rama ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirerek farklı alanlarda yedi anlaşma imzaladık. Daha sonra Arnavutluk Meclisi''nde milletvekillerine hitap etme fırsatı bulduk. Daha sonra en önemli eserlerden biri Ethem Bey Camii''nin açılışına katıldık.

Türkiye''yi hedeflerine ulaştırmak, programımızdaki işlerin takibini yapmak, yeni programlar geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İstikrar ve güven iklimini güçlendirerek, programlarımızı kararlılıkla uygulayacağız.

KUR KORUMALI TL MEVDUAT

20 Aralık''ta açıkladığımız tedbirlerle kuru dengeye oturttuk. Kur korumalı TL mevduatına bireylerin ve yatırımcıların ciddi ilgi gösterdiğini görüyoruz. Şu aa kadar 163 milyar liralık mevduat sisteme geçti.

Döviz ve altın cinsi hesapları zorunlu karşılıktan muaf tuttuk.

Yastık altı altınları ekonomiye kazandırma çalışmalarımız sürüyor. 

KDV''de etkinliği, adaleti sağlayacak çalışma tüm taraflarla görüşülerek ele alınıyor. Ülkemizin bir daha geçtiğimiz aylardaki dalgalanmaları yaşamamak için tedbirler alıyoruz. Açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmamakta kararlıyız. Büyük ve Güçlü Türkiye''nin inşası yolunda sabrıyla, fedakarlığıyla bize destek veren her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum.

KORONA VİRÜS SALGINI

Pekçok coğrafya omıcron varyantının etkisi altında. Ülkemizin bilim insanlarının geliştirdiği ve yine ülkemizdeki tesislerde üretimine başlanan TURKOVAC aşısı sayesinde kendimize daha güvenle baökıyoruz. Yakın gelecekte Türkiye dünyada bu alanda önde gelen merkezlerden biri haline dönüşecek.

Eğitim-öğretim başta olmak üzere insanlarımızın mağduriyetine neden olacak gereksiz bir kısıtlamaya meydan vermedik, vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan bu dönemde de temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymayı, aşılarını tamamlamalarını önemle rica ediyoruz.

Doktorlarımızla, hemşirelerimizle birlikte sayısı 1 milyon 200 bine ulaşan sağlıkçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

"AFGANİSTAN''A İYİLİK TRENİ GÖNDERECEĞİZ"

Afganistan’a 700 ton malzeme taşıyan ‘iyilik treni’ göndereceğiz. İmkanı olan vatandaşlarımızı katkıda bulunmaya davet ediyoruz."

 

İlgili Haberler