Son dakika... Erdoğan'dan Gezi eylemlerine katılanlara: Bunlar sürtük

Son dakika... Erdoğan'dan Gezi eylemlerine katılanlara: Bunlar sürtük
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlar için "Bunlar sürtük" demesi dikkat çekti.

Tayyip Erdoğan Gezi eylemlerine katılanlara yüklenerek "Bunlar çürük, sürtük" dedi.

İşte Erdoğan''ın tam cümlesi: "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber."

MÜEZZİN ''CAMİDE İÇKİ İÇİLDİ'' İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Gezi Parkı olayları sırasında Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin bulunduğu Dolmabahçe''de göstericilerin sığındıkları Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi''nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım ‘camide içki içildi’ iddiasını yalanlamıştı.

Gezi Parkı olayları nedir?

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları, AKP Hükûmeti''nin, İstanbul''un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve sadece umumi hizmette kullanılmak koşulu ile tapuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne tahsis edilmiş olan Taksim Gezi Parkı''na İstanbul 6''ncı İdare Mahkemesi ve 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı olduğu halde Topçu Kışlası''nı Taksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde imar izni olmadan yeniden inşa etmesini engelleme eylemi olarak başlamıştır. İçişleri Bakanlığı''nın verilerine göre eylemlere toplam 2,5 milyon kişi katılmıştır.

Olaylar sonucunda 8 sivil (Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif ve Elif Çermik) ve 2 güvenlik görevlisi (polis komiseri Mustafa Sarı ve polis memuru Ahmet Küçüktağ) hayatını kaybetmiş, 9063 kişi yaralanmıştır.

İlgili Haberler