Son dakika... Erdoğan'dan Gezi Parkı Davası açıklaması. Kusura bakmayın bu ülkede yargı var

Son dakika... Erdoğan'dan Gezi Parkı Davası açıklaması. Kusura bakmayın bu ülkede yargı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Davası kararı ile hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programına katıldı. Burada ise ana gündem konusu hakkında müebbet hapis kararı verilen Osman Kavala idi. Kavala ve Gezi Parkı Davası hakkında konuşan Erdoğan''ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

''''3 Kasım seçimleri ile birlikte Anadolu ihtilali başlattık. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya o dönemleri bilmeyenlerdir ya da o dönemlerden nemalanan vesayet artıklarıdır.

Eğitimde hem altyapı eksikliklerini giderdik hem de 28 Şubat zihniyetinin yaptığı tahribatın izlerini ortadan kaldırdık.  

Ülkemizi kendi silahını, tankını üreten güçlü bir ülke haline getirdik.

GEZİ ANA KONUSUYDU

Dolmabahçe Cami''nde biralarla oturan müptezeller, kanallar açarak Taksim Meydanı''na yürüdüler. Bunları özgürlükçü olarak değerlendirdiler. 

O Geziciler, o gün orada kaldılar. Bunu çevre adına yaptılar. Bu nasıl çevrecilik? Çevreciliğin destanını bu ülkede biz yazdık. Bizler beş milyon civarında fidan dikerek yaptık. Oradan 12 ağacın nakli için bunlar ağaçları söküyorlar dedi. 

Cumhuriyet Mitingleri ile darbe çığırtkanlığı yaptılar. 

Bedel ödedik, çile çektik. Daima dik durduk. Tüm kirli senaryolara kavga ve nefret siyasetini körükleyenlere rağmen bir ferdimizin bile burnunun kanamasına izin vermedik. 

Milli irademizi hedef alan eylemleri sineye çekmedik. Atalarımız ''kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz'' diyor. Bizde maruz kaldığımız hiçbir saldırıyı unutmuyoruz, yıllar geçse de unutmayacağız. Bunu bir kin duygusuyla yapmıyoruz.

HAKİMLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Millet adına karar veren tarafsız mahkemelerin darbecilere ceza vermesi mutluluk vericidir, kendilerine teşekkür ediyorum.

Taksim Meydanı''nda olayların yaşandığı alanda bir tarafta artık camimiz bir tarafta AKM şu anda icrada. Başka projelerimiz de olacak.

Yargımız Türkiye dışındaki maafillere boyun eğmeyerek bağımsızlığını ilan etmiştir.''''

İlgili Haberler