Eşi gezi davalarını eleştirdi vali jet hızıyla görevden alındı

Eşi gezi davalarını eleştirdi vali jet hızıyla görevden alındı
Attığı tweetlerle Gezi Davası kararlarını eleştiren AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık görevden alındı.

25. ve 26. Dönem AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları ile iptal edilen 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde partisinin aldığı tutumu eleştirdi.

İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık''ın geçici olarak İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildiğini bildirdi.  

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

NE DEMİŞTİ?

Kocabıyık’ın yaptığı paylaşımlar şunlardı:

"Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.

Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz."

İlgili Haberler