Zelenski Avrupa Parlamentosu'nda ayakta alkışlandı: Askeri harekattan bahsediyorlar dün 16 çocuk öldü

Zelenski Avrupa Parlamentosu'nda ayakta alkışlandı: Askeri harekattan bahsediyorlar dün 16 çocuk öldü
Son dakika… Son dakika… Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Avrupa Parlamentosu'na seslendi. Zelenski, "Bizler güçlüyüz. Bizler Ukrayna halkıyız. Bu bir askeri harekattır diyecektir Putin ancak hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Dün 16 çocuk hayatını kaybetti. Hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Askeri harekattan bahsediyorlar dün 16 çocuk öldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Avrupa Parlamentosu''na seslendi. Zelenski, "Vatanımız, özgürlüğümüz, Avrupa değerleri için savaşıyoruz" ifadesinde bulundu.

İşte Zelenski''nin açıklamasından öne çıkanlar;

"Ben bu konuşmayı bir kağıttan okumuyorum. Benim ülkemde bu devir bitti. Ben şuna inanıyorum ki bugün bu hayatlar önemli değerler uğruna kaybediliyor, özgürlük uğruna kaybediliyor. Ancak Ukrayna halkı mükemmel bir halk. Biz hep kazanacağız diyoruz, herkesi yeneceğiz diyoruz.

Sizler de bunu görebildiğiniz için çok mutluyuz. Avrupa Ukrayna''yı tercih etti. Biz de bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz. Ben de sizden bugün bunu duymak istiyorum. Ukrayna AB''yi tercih ediyor, AB''nin bir parçası olmak istiyor. Bu arada yayın arada kesilebilir füzeler düştüğü için.

Daha öncesinde biz şenlikler için meydanlara çıkardık. Avrupa''nın en büyük meydanına sahibiz. Özgürlük Meydanı''na sahibiz. Ve bu meydana bu sabah füzeler fırlatıldı. Bizler savaşmaya vatanımız ve özgürlüğümüz için savaşmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin bütün vatandaşları şu anda engelleniyorlar ama kimse bizim özgürlüğümüzü engellemeye çalışamaz. Ülkemizi ismi ne olursa olsun tüm meydanlarımıza özgürlük meydanı diyeceğiz. Bizler güçlüyüz. Bizler Ukrayna halkıyız. Bu bir askeri harekattır diyecektir Putin ancak hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Dün 16 çocuk hayatını kaybetti. Hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Halkımızın şu anda motivastyonu çok yüksek. Biz vatanımız için çarpışıyoruz. En yüksek motivasyonumuz da bu. Ancak bir AB''nin eşit bir üyesi olmak için de mücadele veriyoruz. Avrupa Birliği''ne girersek AB bizimle çok daha güçlü olacak. Biz gücümüzü ispat ettik. Siz de bize kanıtlayın, bizi yalnız bırakmayacağınızı ispat edin. Yaşam ölümden önce gelecek, karanlık aydınlığa çıkacak. Zafer bizimle olsun."

UKRAYNA''NIN AB ÜYELİĞİNE AP''DEN DESTEK

AP Başkanı Roberta Metsola, oturumun açılışında yaptığı konuşmada, parlamento adına Rusya''nın Ukrayna''ya saldırısını en kuvvetli şekilde kınadığını bildirdi.

Avrupa''nın varoluşsal tehdit altında olduğunu belirten Metsola, Uluslararası Ceza Mahkemesinin savaş suçları soruşturmasını desteklediklerini, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ve (Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr) Lukaşenko''yu sorumlu tuttuklarını söyledi.

Metsola, Ukrayna''nın AB perspektifini desteklediklerini, AB üyelik başvurusu için çalışacaklarını bildirdi.

AP GENEL KURULU''NDA UKRAYNA BAYRAKLARI

AP Genel Kurul salonunda milletvekillerinin oturduğu sıralara Ukrayna bayrakları asıldı. Milletvekillerinin bazıları Ukrayna bayrağını simgeleyen mavi ve sarı renkli kıyafetler giydi ve "Ukrayna''nın yanındayız" yazılı dövizler taşıdı.

Bazı milletvekilleri de Ukrayna bayrağının basılı olduğu tişörtlerle oturuma katıldı.

Oturuma, Ukrayna''nın AB Büyükelçisi ve bazı Ukraynalılar da katıldı.

İlgili Haberler