Akıllı telefon pazarındaki daralma sürüyor

Akıllı telefon pazarındaki daralma sürüyor
MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, "Stok eritme hızımız 5-6 haftadan maalesef 13-15 haftalara çıktı. Bu tabloda mevcut trafik online kanala yöneldi" ifadelerini kullandı.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, akıllı telefon satışlarının azaldığını belirterek, "Stok eritme hızımız 5-6 haftadan maalesef 13-15 haftalara çıktı. Bu tabloda mevcut trafik online kanala yöneldi. Şu anda sektörel istihdamın yüzde 80-90 aralığını sağlayan ve kesintisiz iletişimi sunmak amacıyla sağlıklarını riske atarak hizmet veren 20 bin civarındaki bayimiz bu durumdan olumsuz etkilendi." dedi.

Turnacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ve şubat aylarında yükseliş ile başlayan sektörün, martta koronavirüs salgını sebebiyle bu ivmesini kaybettiğini söyledi.

Turnacı, "Birçok sektörün faaliyetlerinin durduğu bu zor süreçte, sektörümüz daralma yaşansa bile faaliyetlerine devam etti. Yaşanan daralmayı kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere uygulanan tedbirler sayesinde mümkün olduğunca telafi ederken, iletişimin önemini daha çok anladığımız bu dönemde kesintisiz iletişimi layıkıyla sağladık. Salgın döneminde yüzde 40 civarında olan daralmayı, ertelenen ihtiyaçların devreye girmesi ve devletimizin destekleri doğrultusunda piyasalardaki iyimserlik telafi etti." diye konuştu.