Son İstanbul anketlerinde İmamoğlu önde!

Son İstanbul anketlerinde İmamoğlu önde!
İYİ Partili Aytun Çıray, 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin son İstanbul anketine göre Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 4-5 puan önde olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nın bayramlaşma törenine katıldı. Törene Çıray’ın yanı sıra İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Durukan, il yöneticileri, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Gündeme Bakış’ta yer alan habere göre teşkilat mensuplarının bayramını kutlayan Genel Başkan Yardımcısı Çıray ve İl Başkanı Kırkpınar önemli mesajlar verdi.

“BAYRAMLAŞMA GÜNÜ İÇİN OYLAMA YAPTIK”

İl Başkanı Kırkpınar, “Bayramlaşmayı bayramın ikinci günü olur ama bayram tatili 9 gün olduğu için bazı arkadaşlarımızın seyahatleri olduğunu öğrendim. Ben de yönetim kurulu ile toplantı yaptım. İlçe başkanlarıma ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma sorarak bir planlama içine girdim. Ağırlıklı olarak bugün çıktı. Oylama gibi oldu ama böyle bir sonuç çıktı” dedi.

“İYİ PARTİ TÜRK SİYASİ HAYATININ GİDİŞATINI DEĞİŞTİRMİŞTİR”

İYİ Parti’nin Türk siyasi hayatının gidişatını değiştirdiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, “İYİ Parti’nin son zamanlarda Türkiye siyasetindeki bütünleştirici tutumu, partiler üstü anlayışı gittikçe toplumda daha fazla karşılık bulmaya başlamıştır. İYİ Parti Türk siyasi hayatının gidişatını değiştirmiştir. Çok zor şartlar altında kurulmuştur. Seçime sokulmamak için neler yapılmıştır? Bunları unutmayalım. 7 ayda çok büyük mesafeler almış ve milyonlarca insanın teveccühüne mazhar olmuştur. Bunlar sizlerin sayesinde olmuştur. Vatansever İYİ Partililere teşekkür etmek istiyorum. Bayramımıza 2 gün kalmıştır. Milli irademiz bayramı bugün kutlamamızı istemiştir” dedi.

“ELİMİZDEKİ ANKET SONUÇLARINA GÖRE…”

23 Haziran’da gerçekleşecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan Çıray, “Ekrem İmamoğlu da Millet İttifakı’nın adayıdır. Biraz önce buraya gelirken Saadet Partisi yöneticileriyle karşılaştık. Onlar da Millet İttifakı’nın doğal üyeleridir. Ama bu seçimde aday çıkardılar. Bu da onların en demokratik haklarıdır. Biz Millet İttifakı’nın gereğini yapmaya ülke çıkarları açısından önem veriyoruz. İstanbul il başkanımız Buğra Bey ve milletvekillerimiz çeşitli aşamalarda ve desteklerini vermeye devam ediyorlar. İstanbul meselesi partiler üstü bir olay haline geldi. Millet iradesinin gaspını yaşadık. Seçilmiş bir başkanın mazbatasını aldılar. Bu Türk siyasi tarihinde 1946 yılından bu yana görülmüş en büyük siyasi skandaldır. Türk Milleti bu skandalla hesaplaşmak zorundadır. Kendi oyuna, iradesine sahip çıkmak adına sahip çıkmak zorundadır. Oy namusumuzdur. Oyumuzu korumak zorundayız. Bu anlamda İstanbul seçimlerinin Millet İttifakı lehine Cumhur İttifakı’nın 4-5 puan önünde biteceğini düşünüyoruz. Elimizdeki anket sonuçlarına göre 2 buçuk ile 5 puan arasında önde görünüyoruz. Meşru sonuçlardan bahsediyoruz” dedi.

aytun-ciray-(1).jpg