Provakosyon devam ediyor. Alevi Vakıfları Federasyonu ikinci Başkanı Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde saldırıya uğradı

Provakosyon devam ediyor. Alevi Vakıfları Federasyonu ikinci Başkanı Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde saldırıya uğradı
Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Sarıtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.

Saldırganların motosikletli ve kasklı oldukları öğrenildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AVF Başkanı Haydar Baki Doğan, "Federasyonumuz 2. Başkanı, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Genel sağlık durumu iyi olan Selami Başkanımıza geçmiş olsun diyor, faillerin bir an evvel bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.

Ankara’daki Şah-ı Merdan Cemevi, Batıkent Serçeşme Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne, 30 Temmuz günü saldırılar düzenlenmişti.

Saldırılarla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 kişiden 1''i tutuklanmış, 2''si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

SİYASİLERDEN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Kartal Cemevi Vakfı Başkanı sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ailesi ile görüşerek teyit ettim. Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum. Kendisi ile dayanışma için yanına geçiyorum," paylaşımında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise "Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Kirli ve karanlık elleri çok iyi tanıyoruz. Ancak başaramayacaklar," dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Serkan Doğan da saldırıya tepki gösterdi. Doğan, "Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Sn. Selami Sarıtaş’a yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyı yapanlar cezasız kalmayacaktır. Muharrem ayını idrak ettiğimiz bu günlerde kardeşliğimize kast edenlere karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler