Son virajda önemli 3 maç…

Her ne kadar, hemen hemen herkes, her kesim, seven de sevmeyen de Trabzonspor''u 2021-2022 sezonunun şampiyonu olarak şimdiden görse de ilan etmiş olsa da kesinleşmiş sonucu rakamlar tayin eder.

Sezonun geride kalan 23 haftasını, 54 puan toplayarak en yakın rakibi olan ve bir maç eksiği bulunan Konyaspor''un 9 puan önünde tamamlayan Trabzonspor için oynanacak 15 maç daha bulunmaktadır. Bu maçların toplam puanının da 45 olduğu göz önüne getirilirse, matematiksel olarak kazanılması gereken çok maç var demektir.

Bordo-mavililerin geri kalan 15 maçı içinde bu hafta Kasımpaşa ile başlayıp, yine Trabzon''da devam edecek Konyaspor, ardından da deplasmanda karşılaşacağı Alanyaspor maçları matematiksel olarak olmasa bile önemli derecede belirleyici olacaktır.

Bu 3 takımın Süper Ligin son haftalarındaki sergiledikleri futbol ve aldıkları başarılı sonuçlar da değerlendirildiğinde Trabzonspor için "zor maçlar" tanımlanması yapmak bana göre en doğrusu olacaktır. Trabzonspor, bu 3 maçtan 9 puan çıkarması halinde, matematiksel sonuç için sezonun son maçını bile beklemeye gerek bırakmayacaktır. Belki de 4-5, hatta daha fazla maç kalsa bile şampiyonluk garantiye alınabilecektir.

Ancak ligin son haftalarına doğru özellikle küme düşmeme mücadelesi yapan takımların varlarını yoklarını da ortaya koyacakları gerçeğini de bir kenara atmamak, yani bir başka deyişle ne olursa olsun, rehavete de kapılmamak gerekiyor.

Belki de bunun için Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan''ın, "Hep birlikte hareket edeceğiz. En önemli maçımız Kasımpaşa maçıdır" diyerek herkesi birlik ve beraberlik içinde olmaya daveti.

Teknik Direktör Abdullah Avcı''nın, "Birlikte hücum, birlikte defans yapalım" diye tüm camiaya yaptığı çağrıyı da hatırlatması…

Fildişi Sahili''nden Kouassi''nin takıma katılması, Visca''nın Galatasaray''a attığı golün morali ile temposunu yükseltmesi, sakatların hızlı bir iyileştirme sürece göstermeleri Trabzonspor''un şampiyonluk ipine sımsıkı sarılmasına da büyük katkı sağlayacak gibi gözüküyor.

Yazarın Diğer Yazıları