Son zamların ardından AKP oylarında büyük erime! Kulislerde bu kadarını beklemiyorduk fısıltıları

Son zamların ardından AKP oylarında büyük erime! Kulislerde bu kadarını beklemiyorduk fısıltıları
Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, siyasi, ekonomik ve güncel konularda seçmenin nabzını ölçümlemek amacıyla bir anket yaptı. Aksoy, araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Dolar kurunun karşısında TL''de yaşanan değer kaybının ardından yapılan ilk seçim anketi Aksoy Araştırma tarafından açıklandı. Ankete göre zamlar sonrasında AK Parti''nin oyları epey düştü.

Siyasi, ekonomik ve güncel konularda seçmenin nabzını ölçümlemek amacıyla gerçekleştirilen anket, yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payı ile bin 67 kişi ile gerçekleştirildi.

Ankette "Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği seçmenlerin yüzde 26.7 AKP, yüzde 24.5 CHP, yüzde 12.5 İYİ Parti''yi tercih etti. Ankette MHP yüzde 7.5''te kalırken HDP ise yüzde 9.2 ile 4. parti oldu. Katılımcıların yüzde 6.6''sinin oy kullanmıyorum dediği ankette kararsızların oranı ise 6.3 oldu.

Seçime ilk kez girecek olan DEVA yüzde 2.1, Gelecek Partisi yüzde 0.9 oy oranında kaldı. Ankette diğer partiler yüzde 2.7 oy aldı. Katılımcıların yüzde 0.2''si ise kararını açıklamak istemedi.

Kararsız seçmenlerin oy oranlarına göre dağıtıldığı anketin sonuçları ise, AKP yüzde 30.8, CHP yüzde 28.9, İYİ Parti yüzde 13.8, HDP yüzde 9.8, MHP yüzde 8.4, DEVA yüzde 2.5, Gelecek Partisi yüzde 1.1 ve Diğer partiler yüzde 3.6 olarak belirlendi.

İlgili Haberler