Sonar MHP'deki 'hayır'ı açıkladı

Sonar MHP'deki 'hayır'ı açıkladı
'Evet'in yüzde 49, 'Hayır'ın oyları ise yüzde 51 seviyesinde diyen Sonar araştırma şirketine göre, MHP'nin yüzde 90'ı 'hayır' diyecek.

Sonar’ın Başkanı Hakan Bayrakçı olağanüstü halin anketlerde sapmaya yol açabileceğini, çünkü devlet memurlarının bu şartlar altında Hayır oyu vereceğini, ancak anketlerde bunu söylemediğini belirtiyor.

“Hayır’ın birkaç puan farkla önde çıkacağını düşünüyorum. Hatta 52-53 bile çıksa şaşırmam. Çünkü kararsızları ya da görüş belirtmeyenleri oransal dağıtmak bu seçimde son derece yanlış, çünkü olağanüstü hal var. İki buçuk milyon devlet memuru var, elli milyon seçmenin içinde. Bu yüzde 4’ün hiçbir ankette Hayır diyeni yok. Memurların anketlerine bakıyorum, hiç hayır diyen yok” şeklinde konuştu.

Bayrakçı MHP seçmeninin çok büyük oranda, yüzde 90’lar seviyesinde Hayır oyu vereceğini söyledi.

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin sahibi Prof. Özer Sencar da olağanüstü hal şartları altında yapılan referandumda sonuçlar üzerinde büyük sapmalar olabileceğini düşünüyor. Sencar “Türkiye’de belki şimdiye kadar 1 Kasım öncesinden de daha yoğun olmak üzere insanlarda anketlere katılımda hem isteksizlik var hem de doğruyu söylememe eğilimi var. Dolayısıyla anketlere bakarak anket sonuçlarına bakarak isabetli bir tahminde bulunmanın mümkün olmadığını düşünüyorum” dedi.

İlgili Haberler