Sondakika... ABD Senatosu, Putin'i savaş suçlusu ilan etti

Sondakika... ABD Senatosu, Putin'i savaş suçlusu ilan etti
Sondakika... ABD Senatosu tarafından kabul edilen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "savaş suçlusu" olarak tanımlayan karar tasarısı, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği iddia edilen savaş suçlarının soruşturulmasını öngörüyor.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham''in öncülüğünde 20''den fazla senatörün imzasıyla Senato Genel Kuruluna getirilen tasarı, Putin''i savaş suçlusu olarak tanımlamasıyla dikkati çekti.

Genel Kuruldaki sözlü oylamayla kabul edilen ve bağlayıcılığı olmayan karar tasarısında, Putin''in talimatıyla Ukrayna''ya askeri saldırılar düzenleyen Rus ordusunun savaş suçu işlediği ve bunları uluslararası kurumların soruşturması gerektiği ifadeleri yer aldı.

Ukrayna''daki savaş konusunda Rusya''ya karşı birlikte hareket eden Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler tasarıya tam destek verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy''nin ABD yerel saatiyle çarşamba sabahı 09:00''da (TSİ 16:00) ortak oturumda Kongre üyelerine hitap etmesi bekleniyor. (AA)

SAVAŞ SUÇU NEDİR?

UKRAYNA''YA 800 MİLYON DOLARLIK ASKERİ YARDIM HAZIRLIĞI

ABD yönetiminin bugün Ukrayna''ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardımı da açıklaması bekleniyor. ABD''li bir yetkili, askeri yardımın Javelins ve Stingers hava savunma sistemlerini, tanksavar füzeleri ve ağır silahları içereceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD''nin Ukrayna''daki savunma desteğine 13,6 milyon dolarlık bir yardım fonunu içeren tasarıyı dün imzalamıştı.

İlgili Haberler