Sonun başlangıcı

Gece Görüşü'ndeki ahenk aniden bozuldu. Uzun süredir değneksiz köy tavrını sergileyen Abdülkadir Selvi'nin sigortalarının attığına tanık olduk. Aslında ilk patlayan Gürkan Hacır'dı. Ne zaman ağzından "saray" kelimesi çıksa, anında müdahale eden Selvi olmuştu. Bu defa da tekrarlanınca "Yeter artık. Sen sözcüleri misin?" şeklindeki çıkışıyla ortam gerildi. Karşılığında "Ben kişiliğime hakaret ettirmem" cevabı, fazla sert tonda geldi. Hatta, önündeki bardağı Gürkan'a fırlatacak diye düşünmedik değil.

Belli ki Selvi'nin sinirleri iyice bozulmuştu. Ayrıca "Benim bu ekranın tek hâkimi" saplantısını çoktandır fark ediyorduk. Kendisine önerim, Hacır'a yakın geçmişte neler yaptığını tekrar izlemesi. Onun da bir yerde gururu var. Kaldı ki, Gürkan gerçekten iyi gazetecidir. Bunun bire bir tanıklarındanım.

"Bundan sonra ne olur?" diye sorarsanız, hele Hande Fırat'ın koruması kalkarsa, Gürkan Halk TV'deki programlarıyla yetinir. Bu aralar iktidarın pek çok sözcüsü kendilerini "Gökler Hâkimi Gordon" zannediyor.

Diğerleri

Bir parazitli de Prof. Dr. Mehmet Şahin. O da, Murat Çelik'in bana göre tarafsız gözlemlerine bozuldu.

İktidar takımındaki bu sinirlilik neden? 31 Mart'ta olacakları fark ettiler mi dersiniz?

Önemli konu

Hazine ve Maliye Bakanı'nın zincir marketlere yaptığı son uyarıya dikkatinizi çekerim; "Onlarla görüşeceğiz." Belki de ilk kez beğendiğim bir çıkışta bulundu. Bu kuruluşların ille de kâr edeceğiz tavrı Ak Parti oylarını buduyor. "Ufak ufak zamlarla", olayı kamufle edeceklerini sanmak yanılgıydı.

Bu kafayla mahalli seçimlerin sonunda bir de bakmışsınız Ak Parti'nin sonu ANAP'a dönmüş. Bildiğiniz gibi "Tarih, her zaman tekerrür eder..."

***

Kırık ayakla

Ogün Altıparmak'la tanıştığımda ayağında koca alçı, elinde koltuk değneği vardı. Onu bu hâlde transfer edenler kısa sürede haklı çıktılar. Takımın değişmez ismi oldu. Sadece Sarı-Lacivertli formayı değil Ay-Yıldızlı olanları da giydi.

En büyük katkısı Ordu Millî Takımı'na oldu. Tunus ve Fas karşılaşmaları sonunda "Dünya şampiyonu" olduk. Bu arada bende unutulmayan izler bırakan maç Manchester City'yi 2-1 yendiğimiz oyundur. Turu getiren golü atan da Ogün'dü. İngiltere ve Türkiye'deki maçlarda muhteşem kurtarışlar yapan kaleci Yavuz Şimşek'le birlikte yıldızlaşan iki isimden biri Ogün'dür.

Siyaset yanı

Kanarya'nın Türkiye Ligi kurulduktan sonra ilk gol kralı olan Altıparmak, hayatta neye el attıysa başarılı oldu. Bunların arasında siyaset bile var. ANAP'ın Kadıköy'deki teşkilatlanmasının lideriydi. Bu organizasyonu sayesinde Kadıköy'de ilk defa sağ, yani muhafazakâr bir parti seçim kazanmıştı.

Canlı yayının güzel esprilerinden biri Ogün'ün sırtındaki Fenerbahçe formasıydı. Zamanımızın gençleri için tarihî sayılacak görüntüydü. Kolunda reklamı bulunan GSM firması bile yıllar önce havlu attı.

TRT Spor'un Orhan Ayhan'la programında Altıparmak'ı görünce mutlu olanlardanım. Hiç değişmeyen neşeli hâli ile yine mutluluk dağıttı.

***

Gelenler

Ahmet Rasim Küçükusta, benim bir reklamla ilgili yazdıklarımı geri döndürdü. Üstüne ilave ettiği ise tıp profesörlüğünde olduğu kadar espri gücünü de ispatlamakta:

"Kimi rakı şişesinde balık, kimi balık reklamında baş rolde olmak ister."

Ben beğendim, ya siz? En başta da Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun düşüncesini merak ediyorum.

...

Umur Hazangil'i artık tanıdınız. THM konusunda gerçekten uzman. Son yolladığı mesaj aynen şöyle:

"Saygıdeğer üstadım,

Türküler konusunda fakir için münasip gördüğünüz iltifata hissiyatımı ifade edebilecek "dil ve kelimeler" bulmadım. Bağışlayınız. Şükranlarımı sunarım. Kabulünü dilerim. Saygılarımla.

NOT: Bizlere kitap sözünüz var. Bekliyoruz.

CEVAP: Bu sözü veren Genel Yayın Müdürümüz Hayri Köklü idi. Ben de bekliyorum. Kendisi sürprizleri sever. Bir bakarsınız günümüzün moda şarkısında olduğu gibi "Bir gün ansızın gelebilir".

...

Suat Dinç önemli bir konuya değinmekte:

"Merhaba, köşe yazılarınızı ve gazetenizi takip etmekteyim. Her hafta kendime yeni kitap almak gibi kural koydum. Fakat, kitaplar ateş pahası. Hele biz öğrenciler için çok zor. Kitaptan yüzde 18 vergi alınıyor. Bu çok fazla. Sizden ricam bu konuyu köşenize taşımanız ve özellikle İYİ Parti milletvekillerine iletirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler".

NOT: Son torba yasayla Sayın Dinç'in isteklerinin bir bölümü giderildi.

...

Mustafa Balbay'ın nazik telefonuna teşekkür ediyorum. "Çiklet gibi uzatmayayım" diyerek kapatışı hoştu.

GÜNÜN SÖZÜ

Hiçbir yeteneği olmayan insanlardan her şey beklenebilir. John Steinbeck

 

Yazarın Diğer Yazıları