Binasını kat karşılığı müteahhite veren belediyenin yarısı dışarıda kaldı

Binasını kat karşılığı müteahhite veren belediyenin yarısı dışarıda kaldı
Fatsa Belediyesi’nin yeni yapılan hizmet binasının yüklenici firmaya kat karşılığı olarak verildiği ve belediyenin bazı birimlerinin başka bir yere taşınacağı ortaya çıktı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

Fatsa Belediyesi’nin yeni yapılan binası ile ilgili ortaya çıkan gerçek tartışma yarattı. Belediyenin yaklaşık 3 yıl önce başlayan yeni bina inşaatının yüklenici firmasına, yeni binanın 2 katını kat karşılığı olarak verdiği öğrenildi.

img-20200630-180806.jpg

Yeni binanın giriş, 1. kat ve asma katı müteahhit firmaya kalırken, sadece 2 katının belediyenin kullanımında olduğu ortaya çıktı. Yeni binaya inşaatın bitimi sonrası taşınma işlemleri sürerken, temel birimlerin yeni binada olacağı, sosyal hizmetler gibi alt birimlerin ise ilçede bulunan kültür merkezine taşınacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

img-20200630-181028.jpg

Belediyenin kalan birimlerin yerleşmesi için bir ek hizmet binası kiralayıp kiralamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

ESKİ BORÇLAR NEDENİYLE VERİLDİ

Fatsa Belediyesi’nin yeni binayı müteahhit firmaya kat karşılığı verilmesinin nedeni ise belediyenin nasıl yönetildiğini ortaya koydu. Belediyenin bir önceki döneminde görev yapan AKP’li yönetiminin yüklenici firmaya olan borçlarından dolayı yeni bina inşaatını kat karşılığı verdiği ortaya çıktı.

img-20200630-181050.jpg

Müteahhit firmanın kat karşılığı aldığı yerleri çeşitli işletmelere kiraya vermesi bekleniyor. Belediye Meclis üyelerinden alınan bilgiye göre, konuyla ilgili meclis içinde bir komisyon oluşturularak, önceki dönemde meydana gelen zararlar araştırılıyor. Konuyla ilgili hazırlanacak raporun önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.