Sonunda dayanamadı, Trump’ı mahkemeye verdi

Sonunda dayanamadı, Trump’ı mahkemeye verdi
Usta müzisyen Neil Young, mitinglerinde şarkılarını izinsiz kullanan ABD Başkanı Donald Trump'a karşı yasal mücadele başlattı.

Bardağı taşıran son damla, Tulsa'da düzenlenen Trump mitingiydi. Bu mitingde ((altta) Rockin' in the Free World ve Devil's Sidewalk adlı şarkılarının izinsiz bir şekilde kullanıldığını belirten Young, New York Federal Mahkemesi'ne başvurdu.

donald-trump.jpg

Young dilekçesinde "Amacım, seçtikleri adayı desteklemekte özgür olan Amerikan vatandaşlarının haklarına ve görüşlerine saygısızlık etmek değil ama vicdanı rahat bir şekilde, müziğimin bölücü, Amerikan karşıtı cehalet ve nefret kampanyası için bir tema şarkısı olmasına izin veremem," ifadesini kullanıyor. 

neil-young.jpg

Müzisyen, kişisel internet sitesinden de şu notu paylaştı: "İhlal, 2015'ten beri sürüyor. Buna sürekli ve aleni bir şekilde itiraz ettik. Kampanya ekibi, şarkılarımın çalınmaması yönündeki itirazlarımızı kasten gözardı etti ve izinleri olmamasına rağmen onları çalmaya devam ettiler." 

Young, telif hakları ihlalini düzenleyen yasalara göre öngörülen en yüksek tazminatı talep ediyor. Şarkılarının Trump mitinglerinde kullanılmasının da yasaklanmasını istiyor. 

neil-young2.jpg

Neil Young, şarkılarının izinsiz kullanımı konusunda Trump'la sorun yaşayan isimlerden sadece biri. The Rolling Stones, Quenn ve Lorde de bu konuda ABD Başkanı ile sorun yaşamış, Trump'ı dava etmekle tehdit etmişti.