Sony PlayStation oyunlarını PC'ye getirecek

Sony PlayStation oyunlarını PC'ye getirecek
Japon teknoloji devi Sony, şimdi de bilgisayar oyunları sektörüne girmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamalara göre şirket, daha geniş bir oyuncu havuzuna ihtiyaç duyan oyunları PC'ye taşımaya hazırlanıyor.

Teknoloji devi Sony, oyunseverler için geliştirdiği PlayStation konsoluyla çok iyi bir çıkış yakaladı. Konsol serisinin son üyesi PlayStation 4 bile hala peynir ekmek gibi satarken şirket, bir yandan da PlayStation 5 için çalışmalarını sürdürüyor.

Sony'nin son açıklamalarına göreyse şirket, şimdi de bilgisayar platformları için oyunlar üretmeye başlayacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SIE (Sony Interactive Entertainment) Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, Sony'nin ilerleyen dönemlerdeki oyun stratejisinin ne olacağını açıkladı.

SONY OYUNLARI ÇAPRAZ PLATFORM DESTEĞİNE SAHİP OLABİLİR

Shawn Layden; PlayStation platformunun gelişimi için çalışmaların sürdürüleceğini ve bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu açıklarken şirketin oyun sektöründe genişlemek istediğinden de bahsetti. Layden, gelecek dönemlerde SIE Worldwide Studios tarafından geliştirilecek oyunların çok daha geniş bir oyuncu havuzuna ihtiyaç duyacağını açıkladı.

Layden'ın açıklamalarına göre Sony, ilerleyen dönemlerde bilgisayar platformu için de oyunlar çıkaracağa benziyor. "Geniş bir oyuncu havuzuna ihtiyaç" sözleri düşünüldüğü zamansa oyunların çapraz platform desteğine sahip olacağı anlaşılabiliyor. 

Sony'den gelen açıklamalar, bu tarz oyunların ne zaman piyasaya sürüleceğine dair bir takvim içermiyor ancak Sony'nin son dönemlerdeki oyun stüdyolarını satın alma girişimleri göz önünde bulundurulduğunda, önümüzde çok da uzun bir süre yokmuş gibi görülüyor.