Sony sensör pazarında liderliğini koruyor

Sony sensör pazarında liderliğini koruyor
Akıllı telefonların kamera sensörü ihtiyacının patlama yapması CIS pazarının da gelirlerini katlayarak arttırıyor. Pazarda Sony lider iken Samsung onu takip ediyor.

Donanım Haber''de yer alan habere göre, akıllı telefonlarda bilindiği üzere iki sensör garanti olarak kullanılıyor. En giriş seviyesi telefonlarda bile ön ve arka kamera mevcut. Bunun yanında üst seviye telefonlarda atık 6 sensöre kadar çıkabiliyoruz. Bu sensör bolluğu sensör segmentini de ciddi anlamda büyüttü. 

SONY KAMERA SENSÖRÜ PAZARINDA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
CMOS sensör olarak tanımlanan CIS pazarında geçen yıl 20 milyar dolar büyüklüğe ulaşıldı. Akıllı telefonlar ve son tüketici ürünlerinin bu büyüklükteki payı yüzde 72 civarında. Kalan pay ise kurumsal ekipmanlara ait. 

Sony kamera sensörü pazarında yüzde 40 pay ile liderliğini sürdürüyor. Profesyonel makinalarda satışlarını arttıran Sony özellikle Huawei’nin düşüşü sonrasında akıllı telefon satışlarında gerileme yaşadı. 

Samsung ise yüzde 22 civarında bir paya sahip. Yıl bazında yüzde 13 büyüyen firma sektörün ikinci büyük ismi haline geldi. Son dönemde her segmente hitap eden ISOCELL sensörleri ile Samsung ilgiyi yakalamış durumda. Omnivision ise yüzde 12 pay ile üçüncü sıraya yerleşti. 

Bu hız ile sektörün 2026 yılında 31 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Sony geniş tedarik ağı sayesinde liderliğini devam ettirecek gibi görünüyor ancak Samsung’un aradaki farkı daha da azaltacağı ön görülüyor.