Sörloth, 6'ya alınıp 15'e satılsa bile…

Trabzonspor'un trajlarını etkilediği Trabzon'daki yerel gazetelerin spor sayfalarına şöyle bir göz atınca, TFF'nin bugün yapacağı açıklamanın "Kritik gün yarın" başlığı ile sürmanşette yer aldığını, ama haberin toplamda 3 cümleden oluştuğunu fark ediyoruz.

Bu da demektir ki, 12 Haziran'a 15 gün kaldı.

Artık maçların oynanmasına herkes kesim gözüyle baktığına göre, korona sürecini manşete taşımanın bir gereği kalmadı.

O zaman önce; "Sörloth'ta Çıkış Tehlikesi" başlıklı manşete göz atmak gerekiyor.

Malum, Türk futbolunun olmasa da, bu sezonki Süper Lig'in performansı en yüksek yıldızından söz ediyoruz.

Gazetenin "tehlike" dediği de, yıldız oyuncunun 6 milyon Euro'luk opsiyon hakkı kullanılarak transfer edilse dahi, 15 milyon Euro'yu veren her takımın Sörloth'u kadrosuna katabileceğine imkan tanıyan maddenin Trabzonspor ile yapılan sözleşmesinde yer almasıdır.

Yani Trabzonspor'un bir kaybına yol açacak madde var.

"6 milyon yatırılıp, 15 milyona satılınca Trabzonspor 9 milyon Euro kazanmış olacak. Bunun neresi kayıp?" diye sorulabilir.

Trabzonspor yönetiminin Sörloth'dan asgari 30 milyon Euro kazanmayı hedeflediğini bilirsek, söz konusu olanın 9 milyon Euro kazanç değil, 15 milyon Euro kârdan zarar edecek olmasıdır.

Bu durumda kimse çıkıp da Trabzonspor yönetimini "Neden bu adamla daha sağlam bir sözleşme yapmadınız. Ya da neden daha yüksek bir meblağ yazmadınız?" diye sorarak suçlamaya sakın kalkmasın!

Nedeni de, Sörloth'un böyle bir yüksek performans ile bu kadar büyük gelişme gösterebileceğini, dahası bu denli yüksek dereceden geleceği olan bir yıldız haline dönüşeceğini kimsenin anlaması mümkün değildi.

Onun için, Trabzonspor'un 6 milyon Euro'ya tapusunu alıp, 3 gün sonra da 15 milyon Euro'ya başkasına vermek zorunda kalması bile başlı başına büyük bir başarıdır. İnşallah böyle bir satış ve transfer olmaz.

Ama olursa da kimse Trabzonspor yönetimini bırakın suçlamayı, eleştiremez bile!

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları