Dünyadaki renkli başkaldırıların finansörü Yahudi spekülatür George Soros tarafından fonlanan Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın (TESEV) Başkanı Can Paker, Ermenistan’daki sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeleri üreteceklerini açıkladı. Zaman gazetesine açıklamalarda bulunan Paker, Cumhurbaşkanı Gül’ün Ermenistan ziyaretine övgüler yağdırdı. “Türkiye cumhurbaşkanına yakışan bir davranıştır. Türkiye’nin çözülmesi istenmeyen sorunları var. Biri Kıbrıs. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uzun süre çözülmeyen bir sorun olmadı. İkincisi Kürt meselesi” diyen Paker, şunları kaydetti:

Türkiye’ye ihtiyacı var
“Orada da bence AKP iktidarı, Kuzey Irak ve merkezi Irak hükümeti ile ilişkisi açısından çözüme gidecek iyi bir adım attı. Ne kalıyor şimdi, Ermeni meselesi, işte soykırımdı, değildi. Yani ’soykırım değil’ diyebilirsin de her kelimenin başında ’sözde soykırım’ demeye ne lüzum var? Ermenistan’ın Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye’nin de Ermenistan’a. Ve Ermenistan fakir bir ülke. Türkiye ile olan ilişkileri nedeniyle daha çok zenginleşebilir. Bunu şu kadar yıl önceki olaylara ne diyeceğiz diye sabote etmek bir yere kadar dayanabilir. Ermenistan-Türkiye sınır kapısı açılırsa, ekonomik ilişki başlarsa bir süre sonra kimse bununla meşgul dahi olmayabilir. Herkes kendi işine, hayatına döner.”

Halktan halka ilişki
AKP’nin çözülemeyen sorunlar karşısında önemli adımlar attığını savunarak buna Kıbrıs’taki müzakere sürecini örnek veren Paker, Ermenistan konusundaki projelerini ise şöyle açıkladı: TESEV’den bir grup, kasımda Ermenistan’a gidecek. Gazetecileri de alacaklar. Halktan halka ilişki olacak. Oradaki sivil toplumla beraber ne projeler yapabiliriz diye bakacaklar. TESEV’in Ermenistan projesine temel teşkil edecek.