Soros'un askerlerini nasıl eğittiniz?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın geçen yıl 31 Mayıs tarihli konuşmasında “Ülkelerin üzerinde ekonomik manipülasyonlar, mikro etnik kışkırtmalar, ülkelerin rejimlerini ve düzenlerini yeniden tanımlamalar, ülkelere aşılanan renkli başkaldırılar (Soros’un turuncu devrimleri) ve ülke isimlerinin önüne eklenmeye çalışılan (serseri devlet, terörist devlet gibi) akıldışı sıfatlar karanlık savaş olarak isimlendirilmeye çalışılan yeni yaklaşımlar olarak da tanımlanabilir” dediğini hatırlatmıştım.
Bilindiği gibi Gürcistan tam da Büyükanıt’ın söylediği gibi turuncu devrim dedikleri Amerikan darbesi ile sarsılmıştı.
Soros, aynı hazırlığı Türkiye’de özellikle TESEV üzerinden sürdürüyor, “genç siviller” adlı bir grup kurduruyordu.
Bütün dünya biliyor ki Soros, CIA’nın turuncu devrimler organizatörüdür ve halen Türkiye’de de faaliyete devam etmektedir. Soros’un Türkiye’deki temsilciliğini sürdüren Can Paker, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ve yandaş gazetecilere evinde yemek verecek kadar yakındır. Soros’un Türkiye’deki rolü, şimdilik AKP iktidarını desteklemek, AKP’nin başına bir kaza gelirse de genç sivillerini harekete geçirmektir.
Peki bütün bunlar yabancı bir istihbarat örgütünün organizasyonu ile Türkiye’de rejim değişikliği tasarlamak değil midir? Ve Anayasa suçu değil midir?
MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başında bulunan yetkililer, Türkiye’deki Sorosçuları takip ediyor mu? Yoksa bizim gibi gazeteciler hakkında ortaya atılan uydurma ihbar mektuplarını mı değerlendiriyorlar?

***

Bir çelişki de şudur. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt bir taraftan renkli devrimlerin karanlık savaş dönemi uygulamaları olduğundan bahsederken diğer taraftan o karanlık savaş sonucu yönetim değiştiren Sorosçu Saakaşvili’nin ordusuna askeri eğitim verilmesini sağladı?
Burada söz başka uygulama başkadır, çok net!
Büyükanıt, karanlık savaşın ürünü dediği bir rejime “askeri yardım yapıyor, askeri eğitim veriyor, askeri modernizasyonuna yardımcı oluyor” du!
Sonuçta, bugün Türkiye’de de Sorosçuların dediği oluyor! Sorosçuların gazeteleri, TSK’yı içerden aldığı haberlerle yıpratıyor, kimse gık bile diyemiyor!

***

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının Rus uçakları tarafından bombalandığı iddialarının, “Türkiye’yi etkilemeye çalışan Gürcü tarafının provokasyonu” olduğunu söyledi.

Nogovitsin, “BTC boru hattıyla ilgili iddianın en başta Türkiye’yi etkilemek için ortaya atıldığına inanıyorum. Bunu Gürcistan’ın çatışmayı başka bölgelere çekme çabaları içindeki bir provokasyonu olarak değerlendiriyorum. Bildiğiniz gibi BTC’den en fazla yararlanan ülke Türkiye. Bu yüzden Gürcistan’ın bu provokatif iddiası beni hiç şaşırtmadı” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Türkiye’nin Gürcistan’da barış ve istikrarın tesisi için girişimlerini sürdüreceğini, bu çerçevede Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine büyük önem verdiğini söyledi.

Türkiye’nin girişimleri nasıl sürecek? Türkiye, Gürcistan ordusunu eğitmeye, silah yardımı yapmaya, kısacası Soros darbecilerini desteklemeye devam mı edecek?
Şu komediye bakın? Türkiye’de darbeci diye emekli orgeneralleri tutukluyorsunuz, Gürcistan’da ise CIA güdümünde darbe yapan bir yönetime askeri yardım yapıyorsunuz! Bunu yaparken ülkenizde gelişen Soros örgütlenmesine ses çıkarmıyorsunuz?

Yazarın Diğer Yazıları