"Sorumluluğu Kılıçdaroğlu'na yüklemek vicdani midir?"

"Sorumluluğu Kılıçdaroğlu'na yüklemek vicdani midir?"
Katıldığı canlı yayında 24 Haziran seçimlerini değerlendiren CHP'li Hamzaçebi, "Sayın Muharrem İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu Sayın Kılıçdaroğlu'na vermek vicdani midir?" ifadelerini kullandı.

CNN Türk'te katıldığı bir programda 27.Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, "Hepimizindir, sorumluluk sayın Muharrem İnce 'nindir, CHP 'nindir, CHP yönetiminindir" dedi.

Hamzaçebi'nin yaptığı açıklamadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Muharrem İnce yapmış olduğu açıklamada daha yüksek oy alacağını tahmin ediyorum demişti. O hedefe yaklaşamadığını söyledi. Dolayısıyla yüzde 30.6'yı bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Sayın Muharrem İnce çok yoğun bir program gerçekleştirdi. Çok sayıda miting yaptı. Vatandaşlarımız bu mitinglere katıldı. Bunu eğer başarı olarak değerlendiriyorsak, bu açıdan bakmak gerekir buna. Elbette bu çok önemli bir heyecandı. Sayın İnce'yi aday gösteren Kılıçdaroğlu'dur.

Sayın Kılıçdaroğlu kendisi aday olmadı, kendisine iki kez kurultaylarda rakip olan Muharrem İnce aday oldu. Peki ne değişti? Sayın Muharrem İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu sayın Kılıçdaroğlu'na vermek vicdani midir?

"SORUMLULUK HEPİMİZİNDİR"

Hamzaçebi, 'Sorumluluk kimde' sorusuna yanıt olarak "Hepimizindir, sorumluluk sayın Muharrem İnce 'nindir, CHP 'nindir, CHP yönetiminindir.

Bugün partinin önünde yüzlerce belki binlerce insan sayın Kılıçdaroğlu'na destek için geldi. 

CHP oy sayısındaki düşüşe rağmen milletvekili sayısını arttırmıştır. Millet ittifakı 22 milletvekili daha fazla almıştır. YSK'nin dün yaptığı açıklamaya göre bir partinin baraj altı kalması söz konusu ama millet ittifakıyla bu sorun ortadan kalkmıştır. AKP'nin oyu yüzde 41.8'e inmiştir. AKP 2002'den bu yana ilk kez çoğunluğu kaybetmiştir. Koalisyon olacaktır.

İlgili Haberler