Z kuşağının bu şarkısı seçimi kimin kazanacağını gösterdi. Okuduk hamal gibi bunca sene git köyüne bin eşeğe

Z kuşağının bu şarkısı seçimi kimin kazanacağını gösterdi. Okuduk hamal gibi bunca sene git köyüne bin eşeğe
Z kuşağının en büyük soru işsizlik. Çalışma hayatına atılabilmek için iş arayan ancak tüm kapılar suratına kapanan gençler, farklı yöntemlerle seslerine duyurmaya çalışıyor. 2 genç yaşanan krizi ve işsizliği şarkı yaparak seslendirdi. Şarkı büyük beğeni topladı.

Z kuşağının bu şarkısı seçimi kimin kazanacağını gösterdi

KRT''nin haberine göre, Z kuşağı yaşadıkları ekonomik sıkıntıları “Nerede erittim maaşımı bilmem, az şekere, az bibere…” diyerek isyan etti.
Gençlerin yazıp bestelediği şarkı kısa sürede büyük ses getirdi, milyonların sesi oldu. Şekere gelen zamdan gençlerin sağlık sigortasına varıncaya kadar birçok sorun ve hayat pahalılığı şarkıda yer aldı.

İşte Z kuşağının sesi olan o şarkının sözleri:

"Nerede erittim maaşımı bilmem, az şekere, az bibere… Nerede unuttum kalanını acaba. Sigortaya muayeneye. Şahin''i satalım 50 bine. Ne olur yerinde duraydı. Daha dün arabam şuradaydı. Git köyüne bin eşeğe. Hoşafı da bölüşürsünüz ikiye. Okuduk hamal gibi inek gibi bunca sene. Tam işe muhtaç olunca şart dediniz tecrübe. Güvenin aslan gibi mezun olan bu gençlere. Ya da açmayın her adım başı üniversite. Az şekere, az bibere. Sigortaya muayeneye." 

İlgili Haberler