Soruşturma geçirip görevden alınan müdür aynı okula yine müdür atandı

Soruşturma geçirip görevden alınan müdür aynı okula yine müdür atandı
Muğla Fethiye’de hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle okul müdürlüğü görevinden alınan F.D.’nin, müfettişlerin incelemesinin ardından göreve iade edilmemesine rağmen tekrar müdür atanması tartışmalara neden oldu.

Muğla Fethiye’de bir okul müdürünün “müdürlük” görevinden alındığı halde tekrar müdür olarak atanması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Fethiye ilçesindeki Ömer Özyer Anadolu Lisesi’nde okul pansiyonunda yapılan alımlarla ilgili başlatılan soruşturmada okul müdürü müdürlük görevinden alınarak öğretmen olarak atanması kararı verildi. Müdürün itirazı üzerine müfettişlerin de incelediği olayda karar değişmedi. Öte yandan söz konusu müdürün ikinci kez itirazı üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu da yaptığı incelemede “müdürlük” görevinden alınma kararı değişmiyor.

KARARA RAĞMEN AYNI OKULA MÜDÜR ATANDI

Üç kez aynı kararın çıkmasına rağmen bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde alınan karar ilçe müdürlüğe iletilmiyor. Karar ilçe milli eğitime iletilemediği için ise söz konusu müdür de görevine devam etti.

Öte yandan ederken ilgili kişinin, iki müfettiş raporu ve bir Bakanlık Teftiş Kurulu kararına karşın Fethiye Kaymakamlığının olumlu görüş yazısı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Valilik oluruyla aynı okula müdür olarak atandığı iddia edildi.

İşte söz konusu atama kararı: