"Sosyal güvenlik sistemimiz alarm veriyor"

"Sosyal güvenlik sistemimiz alarm veriyor"
İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, denetimsizlik, artan işsizlik oranı ve sayıları, her geçen gün artan göçmenler ile yanlış uygulamalar nedeniyle SGK'deki açığın arttıkça arttığını söyledi. Sosyal güvenlik sisteminin alarm verdiğini belirten Çokal, "İktidar da bunun farkında ve yaşanan sorunlara kılıf arıyor" dedi.

Çokal, "Bize göre, sosyal güvenlik ve sağlık sisteminde yaşanan sorunların nedenleri yönetilememe, denetlememe, kendisi için istediğini vatandaşların için istememe, milyonlarca göçmeni ülkeye alırken bunun ülke ekonomisine vereceği zararı hesaba katmamaktır." ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin en büyük sorunun her geçen gün artan işsizlik olduğunu ifade eden Çokal, genç işsizliğin rekor kırarak yüzde 27,4'e ulaştığına, taşı sıksa suyunu çıkaracak milyonlarca gencin işsiz olduğuna dikkati çekti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına baktıkları zaman kadının adının olmadığını savunan Çokal, "Kadınların sosyal ve ekonomik hayatın daha fazla içinde yer almaları için gerekli bütçelerin ayrılmadığını görüyoruz. Kadına şiddeti kanıksadığımız, normalleştirdiğimiz bugünlerde kadınların korunması, kendi ayaklarının üzerinde durması için bütçeden daha fazla pay elde edilebilirdi." dedi.