Sosyal medya bu anketi konuşuyor

Sosyal medya bu anketi konuşuyor
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından "Katar Şeyhi’ne böyle bir saldırı ve linç girişiminde bulunulsaydı, Erdoğan ne yapardı?" sorusu üzerinden bir anket düzenledi.

Erdem AVŞAR / YENİÇAĞ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde düzenlenen linç girişimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Niye arayayım ki" açıklamaları tepkilere neden olmuştu.

Erdoğan'ın bu açıklamalarına tepkisini esprili bir dille gündeme getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Mileltvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından bir anket paylaştı.

"Katar Şeyhi’ne böyle bir saldırı ve linç girişiminde bulunulsaydı, Erdoğan ne yapardı?" diye soran Türkkan, cevap olarak ise şu seçenekleri sundu:

"Anında telefon açardı"

"Uçağına atlar giderdi"

"Niye arayayım ki derdi"

DİKKAT ÇEKEN SONUÇ

Lütfü Türkkan'ın anketi kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, vatandaşın soruya verdiği cevap ise dikkat çekti.

Ankette yüzde 70 ile en çok tercih edilen cevap "Uçağına atlar giderdi" oldu. Binlerce kişinin oyladığı ankette açık ara önde olan cevap ise akıllara tartışmalara neden olan hediye uçağı getirdi.

Öyle ki Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiği milyon dolarlık uçak tepkilere neden olmuş, muhalefet tarafından iade edilmesi çağrısında bulunulsa da uçak Cumhurbaşkanlığı envanterine eklenerek kullanılmaya devam edilmişti.

İlgili Haberler