Sosyal medyada Diyanet tepkisi

Sosyal medyada Diyanet tepkisi
Diyanet İşleri tarafından geçtiğimiz günlerde hazırlanan kamu spotu tepkilere neden olurken, Diyanet'ten konuya ilişkin yapılan açıklamanın ardından binlerce vatandaş sosyal medyada #diyanetkapatılsın başlığı ile paylaşımda bulundu.

Yapılan siyasi hamleler ve milli bayramlardan önce okunan Cuma hutbelerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü görmezden gelen Diyanet İşleri Başkanlığı şimdi de hazırlanan bir kamu spotu ile tepkilerin odağı oldu.

Hazırlanan kamu spotunda 'kadının görevi erkeğine hizmettir' algısı tepkilere neden olurken, hazırlanan video için harcandığı iddia edilen para da tartışmalara neden olmuştu.

Diyanet'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada "Zira söz konusu haberlerde zikredilen rakamlar, sadece kısa filmlerin değil, Mevlid-i Nebi Haftasına dair konsept üretimi, görsel tasarımlar, afiş, bilboard ve davetiyeler, uzun sinevizyon filmi ve basın lansmanı olmak üzere hizmet alımının tamamı için belirlenen bedeldir" ifadelerine yer verilmişti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Önceki Gün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve bugün Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaların ardından sosyal medyada binlerce vatandaş tepki paylaşımlarında bulundu.

#diyanetkapatılsın başlığı ile yapılan paylaşımların sayısı 25 bini aşarken, Twitter Türkiye gündeminde de üst sıralara yükseldi.

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

116-001.jpg

İlgili Haberler