Sosyal medyada paylaşılan Taliban montajı gündem oldu

Sosyal medyada paylaşılan Taliban montajı gündem oldu
Bir sosyal medya kullanıcısının Taliban ile "128 milyar dolar nerede?" pankartını montajlaması sosyal medyada gündem oldu.

Merkez Bankası rezervlerinde bulunan 128 milyar doların akıbetiyle ilgili gelişme yaşanmazken, sosyal medya kullanıcılarından konuyla ilgili güldüren bir paylaşım geldi.

Bir sosyal medya kullanıcısı Taliban örgütüne mensup kişilerin fotoğrafına "128 milyar dolar nerede?" pankartını montajladı. Bu fotoğrafı görenler kendilerini gülmekten alamadı.

Hasan Atilla isimli Twitter kullanıcısı, yaptığı paylaşıma "Taliban''daki inanılmaz değişim devam ediyor..." notunu düştü. Bu paylaşım sosyal medyada binlerce beğeni aldı.

İşte o paylaşım:

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası''nın rezervlerinde bulunan 128 milyar doların eritildiği iddia edilmiş, "128 milyar dolar nerede?" sorusu kamuoyunda günlerce gündemden inmemişti.

Birçok muhalefet partisi konuyu gündeme getirmiş, iktidar cephesinden tatmin edici bir cevap alamamıştı.
CHP''den gelen bu soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kimi zaman "Salgında harcadık", kimi zaman da "Hazine''de duruyor" yanıtını vermişti. Ancak bu yanıtların detaylandırılmaya muhtaç olduğunu düşünen CHP, "128 milyar dolar nerede" sorusunu bir kampanyayla gündemde tutma kararı almıştı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği dönemde Merkez Bankası başkanı olarak görevlendirilen Naci Ağbal’ın Mart 2021’de görevden alınmasında da rezervlerde 130 milyar dolar civarında kayba neden olan döviz satışlarıyla ilgili inceleme başlatmasının rol oynadığını bildirmişti.

İlgili Haberler