Sosyal medyada gündem oldu: "Ankara'daki kumpas açığa çıktı"

Sosyal medyada gündem oldu: "Ankara'daki kumpas açığa çıktı"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın anketlerde sürekli önde gösterilmesinin ardından jet hızında hazırlanan iddianame ile ilgili hazırlanan bir video sosyal medyada gündem oldu.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ortak Adayı Mansur Yavaş ile ilgili ortaya atılan senet iddiaları ve hükümete yakın medya organlarının yaptığı haberler ile ilgili yayınlanan bir video sosyal medyada gündem oldu. Mansur Yavaş’ın basın toplantısında yaptığı açıklamalar üzerine hazırlanan videoda, söz konusu iddiaları ortaya atan şahıs ile ilgili gerçekler gösteriliyor.

Sosyal medyada tıklanma rekorları kıran videoda ayrıca Yavaş ile ilgili iddiaları ortaya atan Necmettin Kesgin’in, Hükümete yakın A Haber kanalında çıktığı programdan görüntüler de yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, hakkında ortaya atılan iddialar ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, söz konusu iddiaları ortaya atan şahsın; “Yüzde 80 şizofren raporu bulunduğunu, belgede sahtecilikten hapis cezasına çarptırıldığını, çocuk istismarından da halen yargılandığını” söylemişti.

Yavaş, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Bu sahte senedi bana bilerek verdiği için 4 sene hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Şantaj da var dosyada. Eğer icraya verirsen şöyle yaparım gibisinden dosyada belgeler de var. Ayrıca benimle yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kaydetmiş. Bunlardan toplamda 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayın Ömer Çelik bu şahıs için saygın bir iş adamı diyor ya, bu şahıs kendisi hukuk fakültesinden ayrılmış zamanında ve afla da geri dönüyor. Staj yaparken okul ÖSYM'den gelen belgesi sahte bir şekilde 100 puan artırarak Gazi Üniversitesi'nde geçiş yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun da mahkeme kararı hepinizin önünüzdedir. Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu 'saygın' iş adamı çocuk istismarından yargılanıyor. Aynı zamanda şizofren raporu var. Hiçbir ilişkim olmadığı demesine rağmen ıslak imzalı ikrarı da orada. Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyeceği bir kara leke olarak kazınmıştır. Siyasileri avuçlarına alanı da, bundan medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Siyasi rant uğruna sığınılan bu şahsın ağzıma almaktan utanacağım suçları vardır. Dün parti sözcüsü dedi ki inceledik dedi. Avukatım burada, neden incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var. Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha fecaat. Mansur Yavaş'ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, beni karalaması acizliktir.

İlgili Haberler