Söylemler/çelişkiler

Yaşar Usluer bu defa terörle mücadeleye değiniyor. Hep birlikte okuyalım:

"Burhan abi, merhaba. Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadele için canla/başla çalışıyor. 12 Ekim'de 'İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından PKK/KCK terör örgütü mensubu 5 terörist, yönetilen çalışmalar neticesinde Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldu. 5 teröristten birinin ailesi Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileler arasında yer alıyor. Böylelikle 1 Ocak'tan bu yana sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 181 oldu.

4 Ekim'de Millî Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Nadide Şebnem Aktop, yaptığı basın açıklamasında 'Terör örgütüne yönelik icra edilen başarılı operasyonlarda 128'i Eylül ayında olmak üzere 1 Ocak'tan bu yana teslim olan örgüt mensuplarının sayısı 181'e yükseldi. 1 Ocak'tan bu yana 953 terörist de etkisiz hale getirildi.' dedi.

Sayın Erdoğan da 2 Mart 2020'de 'Canımızdan can gitti. 1 ayda İdlib'de 54 şehit verdik.' demişti

Teröristler sınırları nasıl geçiyor?

Terörle bu kadar sıkı bir şekilde mücadele edilirken, bunlar nasıl oluyor da sınırları rahatlıkla geçebiliyorlar?

Son olarak 4 kişilik terörist grubunun iki parti halinde 28 Eylül ve 10 Ekim'de paramotorla Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanos Dağlarına indiğini belirleyen güvenlik birimleri 19 Ekim'de bunlardan birini etkisiz hale getiriyor. Birini canlı yakalıyor. Teröristlerin bulunduğu noktayı hava kuvvetleri bombalıyor. Ama tamamı etkisiz hale getirilememiş olmalı ki İskenderun'da biri kendini patlatıyor. Bir diğeri etkisiz hale getiriliyor.

Bu teröristler paramotorla sınırı geçerken güvenlik güçleri neredeydi?

Havadan niçin etkisiz hale getirilemedi?

Kaçırılan güvenlik güçleri

13 Eylül 2020'de FOX TV'nin Savaşçı dizisinde teröristlerin kaçırdığı bir teğmenin iki yıl sonra kurtarılması işlendi. Herkes duygulandı/ağladı. İYİ Parti genel başkan vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan 17 Kasım 2019'daki meclis genel kurulunda '12 asker ve polis, iki MİT görevlisi 4 yıldır PKK'nın elinde' dedi. Terörle mücadele kapsamındaki bu güvenlik güçleri ve evlatları dağa götürülen aileler Diyarbakır HDP il binası önünde beklemekte. 3 Eylül 2019'dan beri evlatlarını bekleyen ailelerden 19'u yavrularına kavuşmuş, diğer aileler daha kaç gün, kaç ay bekleyecek? Anaların gözyaşı ne zaman dinecek. Kaçırılanlar sağ mıdır? Bilen var mı?

Açılım/çözüm/geçmişten kalanlar

 2011'de 'kimse benden milletvekili alamaz. Bunları işleme koymam' diyen o zamanki TBMM Başkanı Şahin'le 2016'da dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi konusunda 'Artık bu aşamadan sonra kimse ipe un sermesin. Anayasa değişikliğine destek versin. Kısa sürede HDP'liler hakkında fezlekesi olanlar dahil tüm milletvekilleri hesap verecek' diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin değil miydi?

63 üyesi bulunan akil insanlar heyeti, Dolmabahçe Sarayı'nda mutabakat anlaşması yapılarak çözüme katkı verilmişti. Bu yüzden 6-8 ekim 2014 Kobani olayları görmezden gelinmişti.

Peşmergelerin Kobani'ye yardıma gitmesi için topraklarımızdan geçmelerine izin verilmişti. Şimdi ne oldu da 6 yıl sonra bazı milletvekilleri gözaltına alınıyor. Fezlekelerin işleme konulacağından söz ediliyor."

***

Bunlar da benden

İçişleri Bakanı Soylu'nun bazen ölçüyü kaçırdığını görüyoruz. Sizi bilmem ama Albayrak'la kavgasının cumhurbaşkanıyla kapışmanın da New York'a uzandığı, bankacılıktaki birtakım iddialara yol açtığını unutmamalıyız.

GÜNÜN SÖZÜ

Zahmetle çalışan afiyetle yer. Uygur sözü

 

Yazarın Diğer Yazıları