Soylu A Haber’e konuştu Odatv bu fotoğrafla yayınladı

Soylu A Haber’e konuştu Odatv bu fotoğrafla yayınladı
A Haber’e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Darbelerin muhakkak birlikte iş tuttuğu siyasi operasyon merkezleri vardır. Bütün darbelerin birbirine benzeyen ilişkileri vardır" diye belirtti.

Odatv’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hükümete yakın A Haber''de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 104 Emekli Amiral''in bildirisine tepki gösteren Bakan Soylu, "Seçilmiş hükümete sınırlar çizen bu bildiride ''Ben belirleyiciyim'' deniliyor. Bu bildiri bir fitne bildirisidir, bu bir istismar bildirisidir" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Darbelerin muhakkak birlikte iş tuttuğu siyasi operasyon merkezleri vardır. Bütün darbelerin birbirine benzeyen ilişkileri vardır" diye belirtti.

Soylu''nun sözlerinin ardından akıllara AKP''li isimlerin FETÖ bağlantıları ve Fethullah Gülen''le çekilen fotoğrafları gündeme geldi.

İşte o meşhur fotoğraflardan bazıları:

Soylu''nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Böyle bir tabloyu yorumlamak bizim için bir sorumluluk gerektiriyor ve vatandaşımıza gerçekleri aktarmamız gerekiyor. Kendi amirallik sıfatlarını kullanarak gece yarısı yapılan bildiri "darbeyi işaret eden" bir bildiridir. Bildiride vesayetin izleri bulunuyor.

Seçilmiş hükümete sınırlar çizen bu bildiride "Ben belirleyiciyim" deniliyor. Bu bildiri bir fitne bildirisidir, bu bir istismar bildirisidir. Seçilmiş hükümete karşı anlayış ortaya koyan bir bildiridir.

Darbelerin muhakkak birlikte iş tuttuğu siyasi operasyon merkezleri vardır. Bütün darbelerin birbirine benzeyen ilişkileri vardır. Bundan 3 gün önce Ticaret Bakanımız bir açıklama yaptı ve "Bütün dönemlerin en büyük ihracatını gerçekleştirdik" dedi. Bir taraftan salgınla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın karşılaştığı sıkıntılar. Üretim, tedarik... Tüm bu zincirleri koparmamak için herkes elinden gelen fedakarlığı yapıyor. Bu çerçeve içinde Türkiye 18,5 milyar dolarlık bir Mart ayı ihracatı gerçekleştirdi.

Bir gece yarısı bildirisiyle bize ültimatom veremezsiniz. Bu mesele sadece bizimle alakalı değil. Ne üniversite öğrencimize, ne ihracatçımıza ne milletimize ne de sporcumuza bunu yapamayız. Biz vatanseveriz, aynı zamanda kafamızı kuma gömmeyiz. Bu millet zamanında Başbakanı''nı, Bakanlarını şehit verdi.

Bu bildiriyi kim yayınlıyor? Generaller yayınlıyor. Bütün bunlar bizim ufakta olsa büyük de olsa, darbeyle ilgili herhangi bir imaya karşı koymalıyız. Darbeyle ilgili imanın zihinlerden geçmemesi gerekiyor. O gece sabaha kadar uyumadık irtibatları ortaya çıkardık. Türkiye bu maceralara bırakılacak kadar ehemmiyetsiz bir ülke değildir. Türkiye güçlü bir ülkedir, coğrafyasına umut olan bir ülkedir.

Darbelerin kökü aynıdır, hepsi aynı kuyudan beslenmektedir. Bildiri yayımlayanlar kendilerini FETÖ''den ayırmasınlar.

İlgili Haberler