Sözcü davasında karar

Sözcü davasında karar
Sözcü gazetesine yönelik devam eden davada Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay ceza verildi. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın “FETÖ'ye yardım” iddiasıyla açılan davada karar çıktı.

İstanbul 37.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Emin Çölaşan ve Gökmen Ulu Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken; diğerleri duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma savcısı, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrar ettiğini belirtti.

Sözcü yazar ve yöneticilerine verilen cezalar şöyle:

Emin Çölaşan‘a 3 yıl 6 ay
Necati Doğru: 3 yıl 6 ay
Mustafa Çetin: 3 yıl 4 ay
Metin Yılmaz: 3 yıl 4 ay
Yücel Arı: 1 yıl 3 ay
Gökmen Ulu: 1 yıl 3 ay
Yonca Yücekaleli: 1 yıl 3 ay

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

Davanın karar metni şöyle:

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

Kararla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yayın hayatı boyunca FETÖ ile mücadele etmiş Sözcü Gazetesi'nin yöneticileri ve yazarları, FETÖ'ye yardımla suçlandı. Çaycıyı-çorbacıyı FETÖ'cü diye toplayıp cezaevine atan iktidar ve kontrolü altındaki yargı sistemi, muhalif tüm seslere aynı suçlamayı yöneltti. FETÖ'yü devlete yerleştiren, atamalarını yapan, rütbeleri veren, ihaleleri yağdıran iktidar, kendi sorumluluğunu perdelemek için, hep başkalarını suçladı" dedi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı.

İlgili Haberler