Sözcü yazarı Deniz Zeyrek Bakan Ziya Selçuk istifa edecek iddialarının perde arkasını yazdı

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek Bakan Ziya Selçuk istifa edecek iddialarının perde arkasını yazdı
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa edeceğiyle ilgili ortaya atılan iddiaları köşesine taşıdı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek Bakan Ziya Selçuk istifa edecek iddialarının perde arkasını yazdı

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk''un istifa edeceğiyle ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili olarak; "Belli ki AK Parti tabanı, Erdoğan''ın parti yönetimiyle birlikte kabinesini de değiştirmesini bekliyor. Parti yönetimindeki önemli bazı isimlerin kabineye alınması isteniyor."  ifadelerini kullandı.

Deniz Zeyrek yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta bir siyasi dedikodu dalgası vardı. Herkes “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa etti” diyordu.

Güya Bakan Koca cenaze töreninde maske konusunda özensiz davrandığı için özür dileyince Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan rahatsız olmuş. Bu nedenle yaşanan gerilim sonrasında da Koca istifa etmek istemiş. Çok sordum, soruşturdum. Teyit eden çıkmadı. Sadece bir kaynağım, Cumhurbaşkanlığı''ndan birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın da bulunduğu kalabalıklarla ilgili özür dilediği için Bakan Koca''ya sitem ettiğini iddia etti. Aradan bir hafta geçti, ancak Koca henüz istifa etmedi. Dedikodu karşılıksız çıktı.

İkinci dedikodu dalgası dün başladı. Bu kez özne Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk''tu.

Güya Bakan Selçuk Instagram hesabındaki kişisel bilgileri arasından “Milli Eğitim Bakanı” ibaresini çıkarmış. Bununla da yetinmemiş, Sağlık Bakanı Koca ile Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı takipten çıkarmış. Bu da istifa ettiğinin göstergesiymiş.

Ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Instagram üzerinden istifa edince ve haber doğru çıkınca ben de ister istemez ciddiye aldım.

Biraz araştırınca Selçuk''un Instagram hesabında bir değişiklik olmadığını, Erdoğan ve Koca''yı zaten takip etmediğini öğrendim. Üstelik, Selçuk''un Twitter hesabında hâlâ “TC Milli Eğitim Bakanı” yazıyordu.

Benzer dedikodu organizasyonları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Gıda ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli için de yapılıyor.

Bu dedikodular da şu ana dek doğru çıkmadı. Hatta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ı tanıyanlar, o isimleri alacağı varsa da bu tür dedikodular yüzünden bugünlerde almayacağını söylüyor."

İlgili Haberler