Sözcü yazarı Emin Çölaşan yazdı. Doktoru, personeli, binasıyla satılık tam teşekküllü hastaneler

Sözcü yazarı Emin Çölaşan yazdı. Doktoru, personeli, binasıyla satılık tam teşekküllü hastaneler
Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, önceki gün Sabah gazetesinde çıkan ‘Satılık hastane’ ilanını köşesine taşıdı. Çölaşan yazısında,  “İktidar gazetesinde çıkmakta olan bu kocaman ilanlar aslında iktidara hem ders, hem de kulağına küpe olmalıdır.” yorumunu yaptı.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan 26 Ocak 2021 tarihinde iktidara yakın Sabah gazetesinde tam sayfa yayımlanan satılık hastane ilanını köşesine taşıdı.

Çölaşan “Satılık hastaneler” başlıklı yazısında, “Satılık hastaneler, Satılık konut, satılık iş yeri, satılık arsa gibi ilanların bugüne kadar binlercesini görmüştük ama satılık hastaneler karşımıza hiç çıkmamıştı. Bu ilan iktidarın Sabah gazetesinde geçen hafta ‘Tam sayfa' olarak çıktı. Şimdi de dörtte bir sayfa olarak (dün dahil) sık sık yayınlanıyor.” yorumunda bulundu.

yenicag-colasan-1.jpg

Sabah gazetesinde tam sayfa yayımlanan ilana köşesinde yer veren Çölaşan, “Belli ki satıcıların İstanbul'da birden fazla hastanesi var. İstanbul dışında var mı, onu bilemiyorum. Tam teşekküllü hastaneler… Anlaşıldığı kadarıyla bunlar büyük sağlık kuruluşları Dün verilen telefon numarasını aradım, kendimi özellikle tanıtıp birkaç soru sordum. Fazla bir şey söylemek istemediler. “Piyasa iyi değil, o yüzden satıyoruz” demekle yetindiler.” ifadelerini dile getirdi.

yenicag-colasan-2.jpg

Çölaşan yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

İktidar gazetesinde çıkmakta olan bu kocaman ilanlar aslında iktidara hem ders, hem de kulağına küpe olmalıdır. Satışa çıkarılan bu sağlık kuruluşları öyle sıradan hastaneler değil… Ve şimdi, çalışan hekimleri, hemşireleri, teknisyenleri, bütün personeli, binaları ve teknik aygıtlarıyla birlikte satılık! Tek tek veya topluca. İktidarın bu konuda şöyle bir amacı olabilir: “Deniz bitti. Bize para lâzım. Bu ekonomik çöküş ortamında bu hastaneleri kimse satın almaz. En iyisi, eğer bulursak yabancılara kakalamaya çalışalım.

Peki o halde bizi yönetenlerin bol keseden savurduğu vaatlerle birlikte çizdikleri pembe tablolar nerede? Bir yanda palavralar, yapacağız edeceğiz, fena halde kalkınıyoruz edebiyatı… Öbür yanda ise bir dünya kenti olan İstanbul'da kat satar, arsa satar gibi elden çıkarılmak istenen tam teşekküllü hastaneler…

İnanılmaz bir çelişki. Peki ama bu çelişkiyi bize kim anlatacak? Sağlık Bakanı mı, Recep Tayyip Erdoğan mı? Kim, kim?

 

İlgili Haberler