Sözde 'Peşmerge yönetimi' Ankara'da Büyükelçilik açıyor

Sözde 'Peşmerge yönetimi' Ankara'da Büyükelçilik açıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peşmerge Yönetimi'nin sözde Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn Köşkü'nde ağırladı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen K24 ajansı, Peşmerge Yönetimi'nin Ankara'da temsilcilik açacağını iddia etti.

PKK ile kol kola operasyonlar yapan Peşmerge Yönetimi'nin sözde Başbakanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Mabeyn Köşkü'nde 'Devlet başkanı' statüsünde ağırlandı.

Barzani'nin Türkiye’ye yaptığı ziyareti yakından izleyen Barzani'ye yakın medyaya göre, Ankara’da yapılan görüşmelerin sırasında Peşmerge Yönetimi'nin 2017 Ocak ayında Ankara’da diplomatik temsilcilik açması konusunda 'fikir birliğine varıldığı' iddia edildi.

K24'nün haberinde, “Ankara'da Kürdistan temsilciliği açılıyor” başlıklı haberinde Neçirvan Barzani’nin bu sabah Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşme sırasında “Musul operasyonu, Telafer’deki son süreç, PKK’nin Sincar dağındaki durumu, Başika’daki Türk askerinin durumu, Erbil-Bağdat ilişkileri ve enerji politikaları gibi önemli gündem maddeleri ele alındı" ifadeleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul’a hareket eden Barzani’nin “Türkiye'de gerçekleştireceği temasların en önemli bölümünün İstanbul’da yapacağı görüşmeler olacağını” belirttiği kaydedildi.

Ayrıca, ajansın haberinde şu ifadelere yer verildi:

TEMSİLCİLİK İÇİN BÜTÇEDE KAYNAK AYRILDI

“1996’dan bu yana KDP ve KYB’nin Ankara’da temsilciği bulunuyordu. Bu yeni gelişme ile birlikte ilk kez Kürdistan Türkiye’de temsilcilik açacak. Öte yandan Kürdistan'ın 2017 bütçesinde Ankara’da kurulacak olan temsilcilik için bütçe belirlediği öğrenildi.”

İlgili Haberler