Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınav merkezleri açıklandı mı

Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınav merkezleri açıklandı mı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağını duyurmasının ardından ön başvurular gerçekleşti. Peki Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav merkezleri ne zaman açıklanır

Binlerce atama bekleyen öğretmen Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav merkezleri açıklandı mı, ne zaman açıklanır? sorularına kilitlenmiş durumda. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen ataması yapacağını söylemişti. Personel.meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlanan duyuruda atama ve kontenjan listesi adaylara duyuruldu. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ön başvuru, sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin  alınması 19-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti 3 Aralık'ta sınav  merkezleri ilan edilecek, 10 Aralık ile 31 Aralık tarihleri arasında ise sözlü  sınavlar yapılacak.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15 Ocak 2019'da sözlü sınav sonuçlarını ilan edecek MEB, 28 Ocak-1  Şubat tarihleri arasında ise adayların tercihlerini alacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK

Bakanlık 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamalarını ise 7 Şubat 2019'da  yapacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN BİLMESİ GEREKEN NOTLAR

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğinin "İhtiyaç fazlası sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri" başlıklı 18. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Eğitim kurumu ve/veya bölüm kapanması, program değişikliği, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla bazı derslerin kaldırılması veya istihdam alanının daralması gibi nedenlerle öğretmen fazlalığı oluşması halinde, öncelikle sözleşmeli öğretmenler ihtiyaç fazlası öğretmen olarak değerlendirilir." hükümlerine göre bir okulda hem kadrolu öğretmen hem de sözleşmeli öğretmen var ise ve ders yüküne göre ihtiyaç fazlası öğretmen durumu ortaya çıkmış ise öncelikle sözleşmeli öğretmenler norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir.